Za Kralje je kar tri gole prispeval Jeff Carter, zadnjega slabih pet minut pred koncem tekme. Carter je bil strelec strelec že na tretji zaporedni tekmi, Kralji pa so s tem za dve točki pobegnili Anaheim Ducks v boju za tretje mesto pacifiške skupine, Los Angeles zdaj zaseda šesto mesto zahodne konference. LA se bo prav z Anaheimom pomeril na naslednji tekmi, tekmeca bosta palice prekrižala v noči na soboto.

Vratar Jack Campbell je obranil 20 strelov za svojo drugo zmago v karieri, Tyler Toffoli pa je v statistiko vnesel dve podaji. Da je bila za Carterja to noč rekordov, pričajo tudi naslednje številke: vknjižil je že šesti karierni hat-trick, po poškodbi gležnja je na zadnjih 17 tekmah dosegel kar 13 golov. V svojem 900. nastopu je zabeležil že 59. tekmo, na kateri je dosegel vsaj dve točki ali več. Carterjev prvi gol na tekmi je bil hkrati njegov 350. v karieri.

Arizona je sicer povedla z golom Kevina Connautona v 13. minuti, podal mu je Max Domi. Ta se je med strelce vpisal v začetku druge tretjine in goste popeljal do vodstva z 2:1, a sta bila to edina zadetka Arizone. Darcy Kuemper je obranil 31 strelov.