Razmerje moči na zelenici Stamford Bridgea je bilo pričakovano, gostujoči Tottenham je imel občutno več posesti, a so bili iz protinapadov konkretnejši domačini v modrih dresih, ki so povedli v 30. minuti z golom španskega napadalca Morate. Zdelo se je, da bo po prvem delu pri tem tudi ostalo, vendar je Eriksen v sodnikovem dodatku uspel vnovič zadeti proti mestnemu tekmecu, kljub odličnemu udarcu z razdalje pa bi moral Chelseajev rezervni vratar Willy Caballero posredovati bolje.

Po odmoru je razmerje na igrišču ostalo zelo podobno, po petnajstih minutah pa so se začele vrstiti številne priložnosti. Najprej je z desnega roba kazenskega prostora v daljši zgornji kot meril Son Heung-min, a je Caballero s čudovito parado preprečil zadetek. Le minuto kasneje je Eric Dier z natančno podajo čez polovico igrišča zaposlil Dele Allija, ki se je znašel sam pred vratarjem modrih in poskrbel za vodstvo gostov. Prav 21-letni Anglež je štiri minute kasneje v 66. minuti povišal že na 3:1.

Domači so morali v lovu za četrtim mestom kreniti v napad, vendar jim je praviloma zmanjkalo pri zaključkih, po drugi strani je tudi Tottenhamova obrambna linija vseskozi uspešno zapirala prostor. V protinapadih je bilo proti koncu že videti, da so se gostje zadovoljili s prednostjo, ki jim jo je brez večjih težav uspelo tudi zadržati. Lanskoletni podprvaki imajo sedem krogov pred koncem sedaj osem točk prednosti v boju za ligo prvakov. Po novem formatu četrtouvrščena angleška ekipa ne rabi več igrati dodatne tekme za uvrstitev v skupinski del prestižnega evropskega klubskega tekmovanja.

Chelsea:Tottenham