Prva težko pričakovana novinarska konferenca bo danes, nogometaš pa naj bi bil novi ekipi na voljo že za sobotni razprodani mestni derbi proti Los Angeles FC. Šestintridesetletni napadalec je minuli teden potrdil prestop iz Manchester Uniteda v ligo MLS, novico je kar sam obelodanil s celostranskim oglasom v časniku Los Angeles Times. V klubu, ki je lansko sezono končal na zadnjem mestu v MLS, imajo z zvezdniško okrepitvijo visoke cilje.

» Po igranju nogometa v Evropi, kjer sem osvojil 33 trofje, igral za najboljše ekipe na svetu, z najboljšimi igralci na svetu, sem se odločil priti v ZDA in ljudem pokazati svoje sposobnosti,« je Ibra v svojem slogu povedal za LA Times.

Šved je sicer zadnji v nizu zvezdnikov evropskega nogometa, ki so se odločili, da bodo zadnja leta kariere odigrali v onkraj luže. Podobno so pred njim odločili že David Beckham, Steven Gerrard, Thierry Henry in Frank Lampard.

Po poročanju ameriške športne mreže ESPN je Ibrahimović z LA Galaxyjem sklenil sodelovanje do konca sezone 2019, letno pa bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev, kar je veliko manj, kot je zaslužil pri rdečih vragih, kjer je imel tedensko plačo vsaj 125.000 funtov oziroma 143.235 evrov, skupno pa je zaslužil 21 milijonov.

V svoji karieri je doslej igral za Malmoe, Ajax, Juventus, Inter, Barcelono, Milan, PSG in Manchester United ter osvojil številne državne naslove in evropske naslove ter posamične nagrade.