Gostitelji so po golih Pontusa Aberga in Connorja McDavida vodili že z 2:0, a je Jeff Muzzin še v prvem delu poskrbel za priključek. V 24. minuti je McDavid, s 96 točkami novi najboljši strelec lige, zadel za 3:1 in Jeff Carter le dve minuti pozneje za 3:2, kar pa je bil tudi končni izid.

Statistika Anžeta Kopitarja, najboljšega strelca Los Angelesa v sezoni, se ni spremenila. Hrušičan je v dobrih 23 minutah trikrat neuspešno streljal na gol Edmontona.

Los Angeles se zdaj seli v domačo Kalifornijo, kjer ga po prostem dnevu čaka obračun s še eno kanadsko ekipo - Calgaryjem, ki je danes v San Joseju izgubil s 5:1.

Na lestvici je zdaj točko pred Los Angelesom Colorado, ki je ponoči po streljanju kazenskih strelov z 2:1 ugnal novinca v ligi iz Las Vegasa. Enako število točk kot kralji pa imata Anaheim in St. Louis. Slednji se je veselil zmage z 2:1 v Columbusu. Dallas na 10. mestu zaostaja že pet točk in počasi izgublja možnosti.

Ne gre spregledati, da sta ponoči izgubili tudi obe vodilni ekipi lige. Tampa je v New Jerseyju izgubila z 1:2, Nashville pa v Minnesoti kar z 1:4.