Zmagovalec zadnjega smuka ni eden, ampak sta dva. Mayer in Kriechmayr sta namreč progo prevozila z istim časom 1:20,21 za dvojno zmago severnih sosedov Slovenije. Avstrijski smukači so tako tudi rešili sezono, v kateri na osmih tekmah pred švedskim finalom niso stopili na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Za edino smukaško zmago avstrijske vrste pred Švedsko je na uvodnem smuku v Lake Louisu poskrbela Avstrijska Cornelia Hütter.

Zadovoljni so tudi v švicarskem taboru. Feuz je na finalu sezone v Aareju postal zmagovalec posebnega smukaškega seštevka svetovnega pokala alpskih smučarjev 2017/18. Švicar je prvič v karieri osvojil kristalni globus. Pred letošnjim Aarejem je bil najvišje v seštevkih svetovnega pokala leta 2012, ko je sezono 2011/12 končal na drugem mestu v skupnem seštevku, smukaškem seštevku in seštevku kombinacije ter na tretjem mestu v seštevku superveleslaloma.

Kandidata za smukaški globus sta bila dva. Ob 31-letnem Feuzu še 35-letni Norvežan Aksel Lund Svindal, ki pa se je na zadnjem smuku uvrstil za Švicarjem. Feuz si je namreč pred zadnjim smukom zagotovil 60 točk pred Svindalom, kar je bilo več kot dovolj za to, da je ubranil vodstvo in osvojil svoj prvi seštevek v karieri. Na koncu je Feuz celo pridobil deset točk.

Na edinem obveznem treningu je bil Svindal pred Feuzom, a je Švicar po pričakovanjih najboljše prihranil za tekmo. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo in Svindalu, ki je startal za njim, pokazal, da ga bo danes v boju za smukaški seštevek težko premagati.