že ob prvi stavki Sviza pred mesecem dni vas nisem podpirala, tudi te, ki bo sledila danes, ne podpiram. Ni mi všeč način stavke.

Zakaj morajo nositi breme vaše stavke starši otrok? Večina jih je zaposlena v realnem gospodarstvu. Oni morajo priti v službo vsak dan.

Ste se mogoče seznanili z mnenjem zdravnikov iz Kanade, ko jim je vlada želela zvišati plače? Svetovali so vladi, naj povišico dobijo medicinske sestre! Odpovedali so se povišici v korist medicinskim sestram! Pri nas kaj takega ni mogoče, kajne?

Gospod Štrukelj, ali bi javno objavili, koliko znaša vaš mesečni neto osebni dohodek in kolikšnemu znesku bi se odpovedali v korist, na primer, učitelja v osnovni šoli?

Če boste stavkanje nadaljevali, ne pričakujte, da bodo otroci prišli eno samo soboto, da bi dopolnili manjkajoče ure učiteljem. Ne zahtevajte podpisane izjave staršev, da nimajo varstva za otroke za ta dan. Starši otrok ne stavkajo in zato njim ni treba ničesar podpisovati in izjavljati. Povejte svojim stavkajočim, da za te dneve ne bo plačila. Če pa bo, bo šlo iz njihovih žepov, saj vam plačujejo članarino, mar ne?

Uresničujte svoje pravice na pogajalskem parketu z vlado in sindikalnimi poverjeniki in ne uporabljajte psihologije množic, ki jo, mimogrede dobro obvladate.

Sonja Vidmar, Vrhnika