Predzadnji ženski veleslalom sezone se je za slovensko alpsko smučanje končal zelo slabo. Poškodovala se je namreč Tina Robnik, ki je padla že v tretjem zavoju prve proge. Tekma je bila prekinjena za 15 minut, da so nesrečno Lučanko naložili na aki ter jo v nadaljevanju dneva s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Immenstadtu, kjer so opravili magnetno resonanco. Ta je pokazala, da si je Tina Robnik strgala prednje križne vezi v levem kolenu. V ponedeljek bo opravila pregled pri dr. Anžetu Kristanu, po katerem se bodo odločili za postopke nadaljnjega zdravljenja. Po Ilki Štuhec je slovensko alpsko smučanje v tej sezoni doživelo drugo težjo poškodbe A-reprezentantke, ki jo bržčas še v tem mesecu čaka operacija.

Slovenska reprezentanca na prvi poolimpijski tekmi ni upravičila pričakovanj. Ana Drev je zasedla dvanajsto mesto, Meta Hrovat, ki je prvič v karieri startala med prvokategornicami, pa je zasedla 18. mesto. Ana Bucik je odstopila na prvi progi. »Na prvi progi sem v spodnjem delu naredila veliko napak. Na drugi progi sem smučala nekaj srednjega,« pravi najstarejša slovenska veleslalomistka Ana Drev. »Meta je mlada tekmovalka, ki hitro napreduje in si nabira izkušnje. Na olimpijskih igrah je bilo zelo mrzlo, tokrat so bile razmere spomladanske, v kakršnih ima še premalo kilometrine. V Ofterschwangu je bila sploh prvič, prostega smučanja po terenu pa ni bilo. Razvija se v pravo tekmovalko,« je nastop Mete Hrovat ocenil glavni slovenski trener Denis Šteharnik.

Prvič je tekmo svetovnega pokala dobila Ragnhild Mowinckel. Zmaga Norvežanke ni presenetljiva, saj se je v tej sezoni priključila svetovnemu vrhu, na olimpijskem veleslalomu pa je zaostala le za Mikaelo Shiffrin. Poleg Norvežanke je Američanko na domačem terenu v Ofterschwangu prehitela tudi Nemka Viktoria Rebensburg, ki si je pred finalom praktično že zagotovila nov mali kristalni globus. Pred Francozinjo Tesso Worley ima 92 točk prednosti, medtem ko Mikaela Shiffrin zaostaja že za več kot sto točk. S četrtim mestom je navdušila Ricarda Haaser. Postane lahko prva Avstrijka, ki se bo po več kot dveletni suši uvrstila na veleslalomski zmagovalni oder. Starejšima in uveljavljenima sotekmovalkama Ani Marii Bren in Anni Veith po poškodbah na veleslalomu namreč ne gre po načrtih in sta za zdaj daleč od stare slave.

»Ker sem po prvi progi vodila že na Plan de Coronesu, sem sem imela izkušnje, kako prenašati breme. Zavedala sem se izjemne priložnosti in jo izkoristila. Presrečna sem, da mi gre proti koncu sezone tako dobro. Na finalu svetovnega pokala v Areju bom skušala doseči še en vrhunski rezultat,« se je veselila Ragnhild Mowinckel, ki je na drugi progi za prepričljivo zmago dosegla tretji najhitrejši čas. Da so Norvežanke pravi hit svetovnega pokala, sta danes dokazali Nina Haver - Löseth in Kristin Lysdahl, ki sta se uvrstili na sedmo in deveto mesto. Danes bo v Ofterschwangu slalom.