Slovenska ženska alpska smučarska reprezentanca bo imela danes in jutri lepo priložnost, da na tekmah svetovnega pokala v veleslalomu in slalomu v Ofterschwangu izboljša olimpijski vtis. Predvsem v veleslalomu, ki je po rezultatih v tej sezoni najuspešnejša disciplina slovenskega alpskega smučanja, medtem ko je bila najboljša Slovenka v Pjongčangu Meta Hrovat na 14. mestu.

Tina Robnik se je z olimpijskih prizorišč v Evropo vrnila nekaj dni kasneje, saj je v Južni Koreji testirala smučarsko opremo. Predvsem smučarski čevelj oziroma zgornji del školjke, kot se je izrazila, saj ima glede na svojo višino precej veliko številko noge. Z večjim delom slovenske reprezentance se je na poolimpijsko nadaljevanje sezone svetovnega pokala pripravljala v Kranjski Gori, kjer je bila tudi predtekmovalka na veleslalomu. Priznala je, da jo je pri ogledu malce skrbelo, ali bo smučka prijela na določenih ledenih ploščah, a se je material, s katerim je sicer zelo zadovoljna, izkazal.

»Večkrat slišim kritike na račun materiala. Menim, da se o tem preveč govori. Verjamem, da imam pri Völklu dober material. Če ne bi bil, v Lienzu po prvi progi ne bi bila tretja. Poleg tega sem na nekaterih delih prog zelo hitra. Verjamem, da je nekatere stvari še mogoče izboljšati, toda za napredek bo čas po sezoni, ko bomo testirali nastavitve. Nekaj rezerve imam predvsem na agresivnem snegu, kakršen je bil v Južni Koreji, medtem ko se na ledenih površinah znajdem dobro. Iz izkušenj vem, da ni dobro preveč razmišljati o opremi. Vsaj meni se hitro zgodi, da potem pozabim na najpomembnejšo stvar, to pa je hitro smučanje,« odgovarja Tina Robnik, ki je ta teden nastopila na tekmi za pokal FIS v Kranjski Gori, kjer si je z Meto Hrovat delila drugo mesto.

Alpska smučarka iz Luč je v tej sezoni naredila velik veleslalomski napredek. Grenak spomin ima na olimpijski veleslalom, saj je odstopila na prvi progi. »Slab olimpijski nastop me ni potrl. Napake se zgodijo tudi najboljšim. Še posebej na tako agresivnem snegu, kot je bil v Južni Koreji. Najpomembnejše je, da sem v tej sezoni napredovala, da smučam bolj konstantno, da imam boljše rezultate in sem zadovoljna,« pravi Tina Robnik ter dodaja: »O rezultatih ne razmišljam. Želim si, da bi mi na obeh progah uspelo smučati, kot znam. Zaenkrat sem pokazala eno dobro smučanje, dveh še ne. Počutim se dobro in imam dovolj energije za preostanek sezone.«

Slovenska ženska reprezentanca se po tekmah v Ofterschwangu ne bo vrnila v Slovenijo, temveč bo odpotovala na finale svetovnega pokala v Are na Švedskem, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo. »V Ofterschwangu sem doslej nastopila le enkrat in kolikor se spomnim, mi je proga všeč. V Areju sem se prvič uvrstila med dobitnice točk, tako da imam lepe spomine nanj,« je pozitivna Tina Robnik.