Schneiderjeva je leta 1989 svoj prvi veliki kristalni globus za dobljeni seštevek celotne sezone svetovnega pokala osvojila z rekordnim številom zmag. Štirinajst zmag v eni sezoni je največ v absolutni konkurenci tako žensk kot moških.

Švicarka je takrat osvojila šest veleslalomov od sedmih ter vseh sedem slalomov ter eno kombinacijo. S tem izkupičkom je za eno zmago izboljšala dotedanji mejnik, ki ga je v sezoni 1978/79 s 13 zmagami postavil sloviti Šved Ingemar Stenmark, trikratni zmagovalec skupnega seštevka v svetovnem pokalu.

Devetindvajsetletni Avstrijec, ki je že potrdil rekordni sedmi veliki kristalni globus, je osvojil sedem slalomov, od devetih klasičnih v tej sezoni, in pet veleslalomov, od šestih klasičnih v tej sezoni.

Teoretično lahko v boj za rekord po številu zmag poseže tudi Američanka Mikaela Shiffrin. V tej sezoni je osvojila deset zmag in ima teoretične možnosti za še štiri zmage. Alpske smučarke do konca sezone čakata še dva slaloma in dva veleslaloma. Ob koncu tedna se bodo specialistke v tehničnih disciplinah ustavile v Ofterschwangu na zadnji postaji pred finalom v Aareju.

Hirscher je po številu zmag v eni sezoni že prehitel najuspešnejšo slovensko udeleženko svetovnega pokala Tino Maze, ki je v rekordni sezoni 2012/13, ko je postala skupna zmagovalka svetovnega pokala, nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk).

Rekord po številu točk bo tudi po tej sezoni še naprej ostal v njeni lasti. Nepresežen bo tudi rekord Mazejeve po številu stopničk v eni sezoni, ko je zbrala vsega skupaj 24 uvrstitev na oder za zmagovalke in za dve uvrstitvi popravila dotedanji rekord Hirscherjevega rojaka Hermanna Maierja (22), ki bo z 2000 točkami v eni sezoni še naprej ostal na vrhu moškega seznama.

Hirscher ima teoretične možnosti za zmagi na dveh preostalih tekmah v veleslalomu in slalomu v Aareju. V Kvitfjellu ob koncu tedna sta na sporedu predzadnja smuk in superveleslalom. Ti dve disciplini bosta na sporedu tudi v Aareju.

Hirscher je na 31 tekmah v tej sezoni zbral 1494 točk, kar je dovolj za rekordni veliki globus, a premalo za izenačenje rekorda Mazejeve, Shiffrinova, ki si je teoretično že zagotovila svoj drugi veliki kristalni globus, pa ima po 33 tekmah na vrhu ženskega seštevka 1513 točk.