Drugo mesto je z zaostankom treh stotink osvojila olimpijska prvakinja v kombinaciji, Švicarka Michelle Gisin. Tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova z zaostankom devetih stotink. Globus je s četrtim mestom osvojila Wendy Holdener, ki je bila od zmagovalke počasnejša 0,26 sekunde.

Po prvi polovici tekme, superveleslalomu, je bila v vodstvu Italijanka Soffia Goggia, ki si je prismučala 0,24 sekunde prednosti pred rojakinjo Nicol Delago na drugem mestu in 0,49 sekunde pred Norvežanko Ragnhild Mowinckel na tretjem. Ferkova je na 20. mestu superveleslalomski progi za Goggio zaostala 1,57 sekunde, Ferkova pa na 34. mestu 2,54 sekunde.

V finalni vožnji se je Ferkova dobro spopadla s slalomski količki, v cilj je prišla na trenutno tretje mesto z zaostankom 0,47 sekunde za Avstrijko Nadine Fest. Do konca je izgubila še nekaj mest in tekmo končala na 15. mestu z zaostankom 2,07 sekunde.

Kmalu za Ferkovo je nastopila olimpijska prvakinja Švicarka Michelle Gisin, ki je bila po prvi vožnji 17. Najprej je odbila napad slovaške specialistke za slalom Slovakinje Petre Vlhove, zatem pa še Švicarke Wendy Holdener. Prehitela jo je lanska zmagovalka Italijanka Federica Brignone, ki je na koncu slavila svojo osmo zmago.

Za konec je nastopila še Bucikova, ki je navkljub 34. mestu po veleslalomu imela možnost nastopiti v slalomu. Primorka se na progi ni najbolje znašla, z zaostankom 3,74 sekunde je bila 25.