V članku na posebej za Artnakove zapise ustvarjenem portalu »Guadrain«, ki na prvi pogled izjemno spominja na britanski The Guardian, poročajo o slovenskem kriptomilijonarju, ki da je zgradil mesto, v katerem gospodarstvo temelji izključno na kriptovalutah. V članku pišejo, da ima mesto že 4000 prebivalcev, ki imajo svoj mestni svet, univerzo, podjetja, umetnostni center, osrednji trg, vodni park, športni center, nakupovalno središče in hotele. Njegovo gospodarstvo v celoti temelji na bitcoinu, naj bi pa meščani že resno razmišljali o uvedbi nove kriptovalute. Vsak prebivalec BTC-ja bi tako dobil enako vsoto kovancev, tako da bi, vsaj v teoriji, začeli z iste začetne pozicije.

Novico je podkrepil z objavo videa na facebooku, kjer v glavni vlogi nastopa nakupovalno središče Blagovno trgovski center oziroma BTC, ki ima enako kratico kot bitcoin. »Zato, ker to gledajo tujci, lahko govorim karkoli, vsake toliko časa pa z rokami zamahnem levo in desno,« se v kamero pošali Artnak, medtem ko podnapisi v angleškem jeziku nadaljujejo zgodbo o mestu.

Slovenski umetnik je nase opozoril novembra lani z dovico, da je kitajski investicijski banki AIIB prodal sliko golobjih iztrebkov, za katero je prejel ogromno vsoto v kriptovaluti. Lažno zgodbo je povzelo več slovenskih medijev, na kriva pota pa jih je zagotovo popeljala spletna stran, ki jo je Artnak ustvaril za objavo zgodbe. Ta je namreč na videz skoraj ista kot stran britanskega časnika The Guardian. Umetnik je na strani predstavil svojo zgodbo o uspehu ter zadovoljstvo kitajskih naročnikov z njegovo umetnino.

Večer in Siol sta razkrila potegavščino oziroma »performans«, s katerim naj bi se Artnak kritično loteval vprašanja resnice v današnji družbeni resničnosti. »Dokazati sem želel, kako se v današnjem času ničesar ne preverja. Ne beremo namreč več o vsebini, temveč gre prej zgolj za formo,« je novembra v intervjuju za Siol opozoril Artnak.