Policisti so ugotovili, da je močan sunek burje na ravnem delu ceste Podnanos-Vipava avtobus premaknil na levo stran vozišča, ki je potem zadel osebno vozilo. V prometni nesreči je bil 31-letni voznik osebnega vozila lažje poškodovan, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Močna burja in sneženje sta botrovala tudi prometni nesreči na hitri cesti med cestninskima postajama Nanos in Vipava, v njej pa je bil udeležen 45-letni voznik kombija, državljan Romunije. Med vožnjo po hitri cesti po klancu navzdol iz Razdrtega proti Vipavi voznik ni prilagodil hitrosti in načina vožnje stanju vozišča, vremenskim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim.

Dopoldan na cestah že več nesreč

Na cestah se je to dopoldne zgodilo več prometnih nesreč. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas v smeri Ljubljane, nastal je zastoj. Zaprta je tudi glavna cesta Slovenj Gradec-Dravograd pri Otiškem Vrhu, kjer dvigujejo tovorno vozilo.

O nekaj nesrečah so poročali že v času jutranjega sneženja. V Trbovljah so gasilci s pomočjo vitla izvlekli poštno vozilo, ki je zdrsnilo s cestišča. V Potočah v občini Preddvor, kjer sta bila v nesreči udeležena snežni plug in osebni avtomobil, pa so vozilo na cesto dvignili s pomočjo avtodvigala, so med drugim zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Na gorenjsko interventno številko 113 so bile sicer danes zaradi aktualnih razmer prijavljene tri prometne nesreče. V eni je voznik zapeljal na neplužen del vozišča in zaradi izgube nadzora z vozilom trčil v drugo vozilo. Ena voznica je zaradi snega zdrsnila z vozišča, druga pa je z vozilom trčila v odbojno ograjo na priključku gorenjske avtoceste.

Ob tem na kranjski policijski upravi opozarjajo, da so razmere na gorenjskih cesta danes bolj zahtevne, sneg se povsod oprijema vozišča, ceste so spolzke. Voznikom svetujejo, naj poskrbijo za zimsko opremo in vožnjo prilagodijo razmeram.