Znova atraktivno tekmo je dobil 31-letni Kanadčan Brady Leman. Ta je sicer slabše startal, a nato izkoristil padec na koncu bronastega Rusa Sergeja Ridzika in rojaka Kevina Druryja. Srebro je osvojil Švicar Marc Bischofberger. Za Lemana je to prvo odličje z največjih tekmovanj, čeprav je leta 2010 in 2016 že blestel na igrah X-games.

Tekma je postregla s kar precej padci, tri smučarje so morali zaradi trdih pristankov, potem ko jih je na skokih katapultiralo visoko v zrak, v dolino prepeljati z akiji in motornimi sanmi. Pomemben je bil startni moment, saj so si tekmovalci po skoku iz startne hišice pridobili pomembno hitrost, ki so jo morali nato že čez prve grbine zadržati in si pri tem pomagati še z odrivanjem na palice.

Slovenskemu predstavniku Filipu Flisarju se po osmem mestu v Vancouvru 2010 in šestem v Sočiju 2014 ni izšlo, pa čeprav je odkrito napovedoval medaljo. Po petem mestu v kvalifikacijah, zmagi v osmini finala in drugem mestu v četrtfinalu, je moral v polfinalu med drugim priznati premoč tudi kasnejšemu olimpijskemu prvaku Lemanu.

V malem finalu je svetovni prvak iz Kreischberga 2015 lovil uvrstitev med petim in osmim mestom, po vnovični napaki na drugi kombinaciji skokov, kjer je tako kot že v polfinalu izgubil nekaj hitrosti, pa je zasedel tretje mesto v skupini za Švicarjem Arminom Niedererjem in Francozom Arnaudom Bovolentojem ter olimpijsko preizkušnjo končal na skupno sedmem mestu.

»Razočaran bi bil, če bi vedel, da nisem dal vsega od sebe, če ne bi vedel, da sem štiri leta krvavo delal, če ne bi vedel, da je moja ekipa v zadnjih dneh opravila vse, kot je treba. Lahko pa sem žalosten. To je dober rezultat, ampak ni to, po kar sem sem prišel. Tako da je jasno, da prvo pride emocija žalosti, toda če bom dlje časa žalosten, mi ne bo nič pomagalo,« v cilju Mariborčan ni bil najboljše volje.

V vseh vožnjah je bil odličen na startu, v odločilnih pa je največ izgubljal na ravnih delih, kjer je bilo treba dobro drseti. Tam so ga tekmovalci prehitevali, kot sam pravi, pa to ni bila posledica slabo pripravljenih smuči oziroma primanjkljaja v materialu.

»Nekateri deli proge so enim bolj naklonjeni, drugim bolj ustrezajo drugačni. V prvih dveh vožnjah ni bilo nikakršnih težav, v polfinalu pa sem že zgoraj napravil manjšo napako, vsaka napaka pa se na tej progi brutalno kaznuje. Nato sem hotel Lemana prehiteti, a je izvajal neke manevre, ki so meni povsem neznani, ves čas sem se mu vozil po smučeh. Na koncu sem imel le eno priložnost, da ga prehitim, vendar sem bil pri skoku predolg in tukaj je šlo vse v vodo. Mogoče je bila res druga polfinalna skupina nekoliko slabša, a na to se ne bom izgovarjal. Kot sem že rekel, prišel sem po zmago, zato pa moraš premagati vse tekmovalce. Povsem vseeno je, koga imaš ob sebi,« je še dejal Flisar.