Slovenski tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar sezone svetovnega pokala ni začel po željah. Mariborčanu proga v Val Thorensu ustreza, kar je dokazal z najhitrejšim časom uradnega treninga, v današnjih kvalifikacijah pa je dosegel peti čas. V finalnem delu je izpadel v osmini finala in zasedel 18. mesto. Blaž Ogorelc je v kvalifikacijah dosegel 54. čas in se ni uvrstil v izločilne boje.

Flisar je startal v tretji skupini osmine finala. Začel je odločno, vodil do polovice proge, ko ga je napadel Švicar Alex Fiva. Pri poskusu prehitevanja sta se tekmeca zapletla s smučmi ter predse spustila Šveda Erika Mobörga in Francoza Terencea Tchiknavoriana, ki sta se zanesljivo uvrstila v četrtfinale. »S Fivo sva bila lani med najboljšimi, oba sva si želela sezono začeti čim bolje. Bila je dobra in poštena borba. To so pravi boji v smučarskem krosu. Vedno se ne izteče dobro, včasih za enega, drugič za drugega, tokrat se ni za nikogar. Glede na okoliščine sva lahko oba zadovoljna, da sva ostala nepoškodovana,« je nesrečo opisal Filip Flisar.

Zmage se je v moški konkurenci veselil Kanadčan Christopher Delbosco pred domačinom Arnaudom Bovolento. Pri ženskah je tretjo zmago slavila 21-letna Švedinja Sandra Näslund pred Nemko Heidi Zacher. Naslednja tekma svetovnega pokala naj bi bila v soboto, a je izvedba zaradi slabega vremena vprašljiva.