Nezgoda se je zgodila, ko se je Papadakisova prezgodaj nagnila nazaj, njen partner Guillaume Cizeron pa ji je ponesreči odpel zgornji del obleke. Ta ji je zlezla z rame in razkrila levo dojko. Papadakisova se je trudila zakriti svoje prsi in par je kljub težavam končal nastop.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, so počasni posnetek nesrečnega pripetljaja predvajali na velikih ekranih v ledeni dvorani, 22-letna Papadakisova je z leda odšla v solzah.

»Bilo je precej moteče, moja najhujša nočna mora na olimpijskih igrah,« je dejala Francozinja, ko si je obrisala solze. »Takoj sem začutila in molila,« je povedala. »Rekla sem si 'moraš nadaljevati' in to sva tudi naredila in morava biti ponosna nase, saj sva izvedla odličen nastop glede na to, kaj se je zgodilo,« je še dodala.

»Zelo neprijetno je, če izgubiš nekaj točk zaradi težav z dresom. To ni nekaj, na kar bi se pripravljali med treningom,« je pristavil njen soplesalec. Olimpijska prvaka iz Vancouvra Virtue in Moir sta sicer zbrala 83,67 točke in imata pred torkovim prostim programom 1,74 točke prednosti pred Francozoma.