Njena oblačila smetanove barve so sprožila ugibanja v ameriških medijih, ali morda s tem možu pošilja kakšno tiho sporočilo.

Oblečena v barvo sufražetk

New York Post poroča, da so se februarja lani, ko je Trump nagovoril oba domova kongresa, na podoben način oblekle demokratske senatorke, ki so s tem izražale nasprotovanje predsedniku. Vanessa Friedman, ki za New York Times piše o modi, je opozorila, da gre za barvo sufražetk, ki so se borile za enakopravnost žensk.

Demokratske članice zveznega kongresa so se tokrat oblekle v črno, s čimer so izražale podporo gibanju proti spolnemu nadlegovanju žensk in bela barva prve dame bi lahko pomenila tudi kaj drugega kot tiho sporočilo možu.

Melania Trump je sedela na galeriji ob policistu iz Nove Mehike, ki je posvojil novorojenčka, rojenega odvisnici od mamil ter ob 12-letnem Prestonu Sharpu, ki je organiziral postavitev okrog 40.000 zastav in nageljnov na grobove padlih ameriških vojakov.

V kali zatrli ugibanja o ločeni poti

Govor o položaju v državi je bila prva priložnost, na kateri so lahko Američani v živo oziroma po televiziji v živo videli prvo damo, odkar je konservativni Wall Street Journal poročal o razmerju Donalda Trumpa s pornografsko igralko Stormy Daniels kmalu po rojstvu njunega sina Barrona in, da je Trump igralki plačal za molk 130.000 dolarjev.

Bela hiša je v kali zatrla ugibanja o ločeni poti na kongresni grič z razlago, da je bila prva dama na posebnem sprejemu za 15 posebnih gostov z galerije skupaj s soprogo ameriškega podpredsednika Karen Pence in se zato ni peljala v limuzini skupaj s Trumpom.

Stormy Daniels zanikala afero s Trumpom

Melania Trump je prejšnji teden na hitro odpovedala skupno pot s predsednikom v švicarski Davos in skupaj s sinom Barronom nenapovedano odpotovala domov na Florido v Palm Beach. Pred tem je obiskala Muzej holokavsta v Washingtonu, kar je Bela hiša objavila šele po koncu obiska.

Igralka Stormy Daniels je v torek po Trumpovem govoru nastopila v komični oddaji televizije ABC, kjer ni zanikala razmerja s Trumpom, vendar ga tudi ni naravnost potrdila. Po drugi strani pa ameriški mediji poročajo, da je Danielsova v izjavi za javnost zanikala domnevno afero, pristnost izjave pa je potrdil tudi njen odvetnik. »Afere nisem zanikala, ker bi mi plačali za molk, ampak zato, ker se ni zgodila,« je zapisala. Ali je res prejela 130.000 dolarjev, zaenkrat ni znano.