Popoldanska dvajsetminutna pogovorna oddaja Klepet ob kavi, ki jo na televizijski postaji TV 3 predvajajo že od leta 2015, je na videz podobna oddajam, kot sta nacionalkina Dobro jutro ali Dan, ki jo na Planet TV vodita Lili Žagar in Katja Tratnik. Sproščeno vzdušje, ki pride s scenografijo v slogu domače dnevne sobe, nasveti za zdravo življenje in samouresničevanje v kaotičnem sodobnem svetu ter sproščena, glasovno prepričljiva in fotogenična televizijska voditeljica, ki uspešno krmari oddajo s posrečeno kombinacijo zvedavosti, naivnosti in samozavesti.

V primeru oddaje Klepet ob kavi govorimo o tridesetletni Jasmini Kandorfer, ki v slovenskih medijih menda deluje od svojega dvanajstega leta. Poslušalci se je spominjajo z Radia Aktual in Radia Fantasy, nekaj časa pa je vodila oddaje na Golica TV in povezovala različne prireditve, tudi Erotični sejem v Celju. Oddajo ustvarja samostojno, z ekipo v okviru podjetja Klepet ob kavi, d. o. o., ki ga je ustanovila leta 2016. Kot pišejo na spletni strani, je Jasmina Kandorfer skozi leta dela v medijih »nabirala znanje z dodatnimi izobraževanji na področju osebnostne rasti in spiritualnosti, nutricizma in zdravega življenjskega sloga« in vse to, kolikor so ji uredniki pač dopuščali, delila tudi z javnostjo. A še vedno je morala občasno poročati o negativnih dogodkih, s katerimi ni širila dobrih vibracij, klic njenega življenjskega poslanstva pa je medtem odmeval vse glasneje. Odločila se je za logični naslednji korak in »vesolju poslala željo«, da bi imela svojo oddajo, »polno pozitivnih novic in informacij, ki bi pomagale ljudem, da bi vsi skupaj postali boljše osebe, boljša družba«.

Kako oluščiti karmo in zakaj je Trump dobri nezemljan

Tematike, s katerimi se gledalci seznanjajo v dvajsetminutnih epizodah oddaje Klepet v kavi, katere idejna, produkcijska in finančna vodja je Jasmina Kandorfer, so raznolike, večina pa je dostopna tudi na kanalu na youtubu oziroma jih delijo na svojem profilu na facebooku, kjer imajo okoli 22.000 sledilcev. V bogati zbirki videovsebin najdemo oddajo o tem, da je kruh lahko biokemijsko orožje, zato si je kvas iz rozin in hmelja bolje pripraviti kar doma. Med gosti, ki jih je bilo menda že več kot dva tisoč, so še strokovnjaki za meddimenzijske portale, ki nekaterim omogočajo, da se »odreinkarnirajo« in raziskujejo onostranstvo, včasih gledamo nasvete za »karmično luščenje« ali pa gostje, ki govorijo o tem, kako je delati v kozmetičnem salonu na veliki ladji križarki. Z voditeljico sta ob kavi klepetala celo Tanja Žagar in nekdanji vojak Ladislav Troha, a od vseh jo najpogosteje obišče Marjan Obranović, »duhovni šepetalec« oziroma strokovnjak za nezemljane.

Obranović, ki v sodelovanju z voditeljico redno prireja predavanja o nezemljanih po Sloveniji, nam pojasnjuje, kaj se dogaja na našem planetu. Iluminati so oblast prevzeli že leta 1923, chemtrails pa so realnost. A med bolj vznemirljivimi ostaja oddaja, kjer je spregovoril o NLP-incidentih v Sloveniji. Obranović pravi, da je med prebivalci Otočca dolgo znano, da je NLP z dvema človeku podobnima vesoljcema tam strmoglavil leta 1966, a je jugoslovanska obveščevalna služba to spretno prikrila in dokaze odpeljala v Beograd. Tito je zaradi nezemljanov dobival sredstva iz ZDA, menda pa je razlog jugoslovansko-ameriške naklonjenosti tudi v tem, da je imela Jugoslavija nekaj »eksotičnega« orožja, ki ga je ustvaril Nikola Tesla. Kot je znano, razlaga Obranović, je bil Tesla odposlanec z Venere, pri nas na obisku v družbi duše dvojčice, torej goloba, s katerim je znanstvenik živel in redno komuniciral. A niso vsi zlobni, med nami so tudi dobri nezemljani oziroma »mesijske duše«, ki so tu, da prinesejo spremembe. Med te Obranović prišteva ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je tu, da počisti zlo in ga prav zato napadajo z vseh strani, celo s »plačanimi demonstracijami«. Morda se njegova dejanja komu zdijo sporna, na primer protimigrantski ukrepi, a ti so v resnici le poskus preprečevanja organiziranega množičnega nasilja, ki ga v obliki vojn, terorizma in pobojev organizira Cia.

Vesoljski kamni za tristo evrov in cena izobilja

A v Klepetu ob kavi ni vse tako črnogledo, včasih nam svetujejo, kako odganjati temačne sile ali izboljšati počutje, zdravje in um. Največkrat kar z izdelki, dostopnimi v njihovi dobro založeni spletni trgovini. Na voljo so prehranski dodatki, kot so vitamini, kapljice sibirskega hudičevega grma, ki za 30 evrov zmanjšajo razdražljivost in izboljšajo počutje, ali sibirsko olje »princesa Gornjega Altaja« za 58 evrov, ki ženskam ob rednem uživanju ohranja mladost, zdravje, lepoto in plodnost. Na voljo še glavniki iz lesa sibirske cedre, opremljeni z logotipom oddaje. Za dvajset evrov v paketu prejmete dva in cena je v resnici smešno nizka, če pomislimo, da ob česanju z lesom iz »energijsko močne cedre« izboljšujemo zdravje, uresničujemo želje in celo hujšamo. Za odganjanje temačnih sil so za 27 evrov na voljo palice »svetega lesa palo santo«, kdor svoje življenje jemlje resno, pa si bo omislil enega od moldavitov, »zvezdnih kamnov«, ki so v obliki meteorita padli iz vesolja in povzročajo, da zaživimo svoje življenjsko poslanstvo, morda celo razvijemo jasnovidne sposobnosti. Najcenejši moldavit je na voljo za 65 evrov, za najdražjega (a tudi najboljšega) boste odšteli 333 evrov (trenutno znižan s 395 evrov).

Ob nakupu dobite še certifikat o originalnem poreklu. Poleg internetne prodaje se v podjetju Klepet ob kavi ukvarjajo še z dogodki. Predavanje strokovnjaka za nezemljane stane 15 evrov, »Božanski večer« z Jasmino in njeno sodelavko Živo Leskovšek oziroma dogodek s kombinacijo različnih plesnih tehnik, »metod samonegovanja« in zvočne kopeli s kristalnimi ter drugimi instrumenti pa 27 evrov. Ceno prirediteljici, ki sta »certificirani učiteljici joge in prejemnici različnih certifikatov samonegovanja in samoraziskovanja«, opravičujeta s tem, da tam operirata z inštrumenti, katerih skupna vrednost presega 10.000 evrov.

Filozofijo poslanstva voditeljice in oddaje, o kateri na spletni strani pišejo, da je zavezana temam »preverljivih informacij«, vsebinam, ki pomagajo, da »si sami polnimo svoja življenja« in niso zgolj »potrošniško usmerjene«, lahko preberete tudi v avtorski knjigi Jasmine Kandorfer. Naslovila jo je Kako živeti v obilju?, tam pa bralci menda izvedo, kako povrniti občutek kontrole nad svojimi financami in se osebnostno osvoboditi. Milijoni, pravi Jasmina, niso koristni, če smo ob tem »revni zdravja, ljubezni, smeha in spoštovanja«.