McCrackenova je v ponedeljek na twitterju zapisala, da se je zbudila z željo po pletenju za Jacindinega otroka. »Kdo je z mano?« je pozvala ostale sledilce.

Kasneje se je odločila, da bi bilo oblačila bolje podariti tistim otrokom, ki jih potrebujejo. Tako bi otroci zapustili bolnišnice odeti v topla oblačila, je dejala.

Kmalu so se njenemu zapisu na twitterju pridružili tudi ostali, ki so predlagali, da oblačila v imenu Jacindinega otroka darujejo volnenemu programu, ki ga izvajajo novozelandske bolnišnice (wool programme). Na pozive in predloge se je odzvala tudi koordinatorka volnenega programa Diane McEntee, ki je dejala, da bi bili veseli vsakega podarjenega kosa oblačil.

Novozelandska političarka Deborah Russell je bila ena prvih, ki je prijela za pletilke in preko socialnih omrežij delila sliko kapice, ki jo bodo darovali v imenu Jacindinega otroka.

Premierka Ardern je v petek sporočila, da s partnerjem Clarkom Gayfordom pričakujeta prvega otroka. Na Instagramu je zapisala, da bo opravljala vlogo premierke in mame, Gayford pa bo ostal doma in skrbel za otroka. Po napovedih naj bi rodila junija.