Ko je prejšnji mesec premierka Nove Zelandije postala 37-letna Jacinda Ardern, ki je sicer najmlajša voditeljica te države po letu 1856 in šele tretja ženska doslej na tem položaju, je pozornost javnosti pritegnila tudi njen mačka. Polidaktilna mačka – gre za mačke, ki imajo na sprednjih šapah en prst več – je nemudoma postala ljubljenka javnosti.

V dneh po izvolitvi so mački odprli , na katerem je v zgolj treh tednih zbrala skoraj 12 tisoč sledilcev. Tviti so pretežno šaljivi in se ne nanašajo na državniške zadeve.

Premierkina predstavnica za odnose z javnostmi je za britanski Guardian potrdila, da je bila Paddles v torek udeležen v trčenju z avtomobilom, ki ga ni preživela. »Vsi, ki ste kdaj izgubili ljubljenčka, lahko razumete, kako zelo žalostni smo,« je v objavi na instagramu zapisala Jacinda Ardern. Zahvalila se je za vse izreke sožalja in dodala, da je bila Paddles zelo ljubljena mačka. Ob tem je spomnila še na pomembnost organizacij, ki skrbijo za zapuščene živali, saj je bila tudi Paddles posvojena iz ene izmed njih.

Sodelovala je tudi pri pogovoru s Trumpom

Clarke Gayford, televizijska osebnost in mož Jacinde Ardern je pred nedavnim za Guardian napisal prispevek o tem, kako je biti premierkin mož. Opisal je pripetljaj, ki se je zgodil kmalu po izvolitvi. Neko nedeljsko jutro je v njunem domu v Point Chevalierju zazvonil telefon, na drugi strani pa je bil ameriški predsednik Donald Trump, ki je želel čestitati premierki. Med pogovorom je skozi loputo v vratih vstopila Paddles in pričela »glasno oznanjati svoj prihod«, kot se je izrazil Gayford. Ta je mijavkajočo mačko skušal karseda hitro spraviti v drug prostor.

Po potrditvi vesti, da je priljubljena mačka poginila, se na twitterju in drugih družbenih omrežjih vrstijo objave uporabnikov, ki premierki izrekajo sožalje.