Prvi je sedaj že odpadnik, bivši član in podpredsednik SD poslanec Janko Veber, o katerem smo že decembra pisali, da njegov prestop med neodvisne poslance ni samo vzbujanje pozornosti. Drugi potegnjen iz naftalina je Nano Vipotnik, sin proslavljenega politika iz nekdanje države Janeza Vipotnika, za katerega se je iz znanih razlogov morala ogreti finančna ministrica Mateja Vraničar Erman in ga osebno imenovati za nadzornika Slovenskega državnega holdinga (SDH). Pravzaprav se bosta za priimkoma obeh možakarjev spopadli dve popolnoma nasprotni struji. Vebrova, ki skuša razkriti mahinacije sivih partijskih panterjev v SD in njihovih sedanjih naslednikov s predsednikom stranke Dejanom Židanom na čelu. Nasprotniki, nezmotljivi in pošteni v SD, pa bodo skušali vse skupaj zanikati in utemeljiti pravilno izbiro Ivana Nana Vipotnika po želji nekdanje državne sekretarke Mateje pod finančnim ministrom SD Francijem Križaničem. S pravim človekom v nadzoru delovanja SDH se bo skušalo prikriti vračanje tako tajkunskega kot udbaškega denarja iz tujine v domovino, saj sta oba »zaklada« več ali manj neločljivo povezana in že dogovorjena, kako se bo kupovalo prek DUBT (Družba za upravljanje slabih bančnih terjatev) načrtovano razvrednoteno slovensko premoženje, tovarne, podjetja in nepremičnine. Vse, kar bo pokupljeno od DUBT, bo čudežno nenadoma spet pridobilo ceno. Načrti tajkunskega, udbaškega in orožarskega kapitala so jasni, piše v Nedeljskem dnevniku Aleksander Lucu.

Seveda slovensko premoženje ni bilo nikdar samo pod nadzorom naših poslovnih vaških posebnežev, pač pa ima njihov zaklad do zadnjega centa preštet znana ameriška obveščevalna agencija, ki z lahkoto kontrolira denarne tokove, uradne in prikrite. Agencija načeloma ne izdaja svojih informacij javno, zato pa za zaščito diskretnosti zahteva poplačilo. Tako bo recimo v poplačilo omogočeno, da bodo ameriške multinacionalke lahko v Sloveniji pokupile vse, kar posluje z dobrim dobičkom. Recimo paradno slovensko proizvajalko zdravil Krko, ki bi jo še kako radi v roke dobili ameriški farmacevti, da bi se dokopali do ruskega trga, ki so ga potrpežljivo ustvarjale generacije najboljših dolenjskih poslovnežev.

»Cepite se, ne nasedajte zgodbicam!«

»Zakaj bi tvegala, sva se spraševala, ko sva razmišljala o cepljenju svojih otrok. Poslušala sva različne dvome ljudi, ki so govorili o tem, kako je cepljenje škodljivo in kakšne možne posledice zaradi cepiva ima lahko tvoj otrok. Nekajkrat sva šla na predavanje Društva Svod, ki je proti cepljenju, in lahko rečem, da so naju s svojimi argumenti prepričali. Govorili so o škodljivih učinkih cepiv in tudi o tem, da otroku lahko celo koristi, če preboli katero od nalezljivih bolezni. Tako sva s cepljenjem odlašala in odlašala, dokler se ni zgodilo: otroka, tedaj stara dve in štiri leta, sta dobila oslovski kašelj,« pripoveduje v Nedeljskem dnevniku Jasmina Kozina Praprotnik, mati štirih otrok, iz Ljubljane. »Otroka sta se vse noči dušila, kašelj se je stopnjeval v nekakšno riganje, nikakor jima nisva mogla pomagati. Šest tednov je trajalo. Na srečo sta bila otroka fizično dovolj zdrava, da sta to bolezen prestala brez hujših posledic. Po tej izkušnji sva seveda cepila vse otroke proti vsem boleznim, za katere je cepljenje mogoče.«

Še več zanimivih člankov, denimo o tem, kakšno taktiko pripravlja predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, kako narašča trgovina z ljudmi, kakšne spomine ima 88-letni nekdanji pilot iz Postojne Drago Gabriel in ali bi tudi Slovenijo lahko orkan Irma tako prizadel kot ZDA, pa v tokratni tiskani izdaji Nedeljskega dnevnika pri vašem prodajalcu časopisov.