Poleg športnikov se bodo velikega športnega dogodka udeležili tudi visoka delegacija Pjongjanga, skupina navijačev, umetniki in ekipa taekwondoja, so sporočili v skupni izjavi. Seul je predlagal, da bi na otvoritveni slovesnosti športniki obeh Korej hodili skupaj. Prav tako je pripravljen začasno odpraviti določene sankcije, da bi omogočili obisk Severnokorejcev.

Strani sta se dogovorili tudi za obnovitev pogovorov vojaških predstavnikov in za ponovno vzpostavitev telefonske povezave med vojskama. Po navedbah namestnika južnokorejskega ministra za združitev Chun Hae-sunga bo povezava začela delovati v sredo ob 8. uri.

Seul je predlagal, da bi hkrati z olimpijskimi igrami oziroma med praznovanjem novega leta po lunarnem koledarju pripravili srečanje družin, ločenih po korejski vojni (1950-1953). V skupni izjavi ta predlog ni omenjen.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je pozdravil odločitev Pjongjanga o sodelovanju na olimpijskih igrah in jo označil za velik korak v smeri olimpijskega duha. Do zdaj sta se za olimpijske igre sicer kvalificirala le dva severnokorejska umetnostna drsalca.