Športni navdušenci bodo nedvomno prišli na svoj račun v koledarskem letu 2018, saj bo zelo bogato s športnimi dogodki. Prvi vrhunec leta bodo zimske olimpijske igre, ki bodo med 9. in 25. februarjem v južnokorejskem Pjongčangu. Triindvajseta izvedba zimskih olimpijskih iger bo minila brez svetovne velesile Rusije, ki ji je Mednarodni olimpijski komite zaradi sistematičnega dopinga prepovedal udeležbo. Nekateri ruski športniki bodo smeli nastopiti, vendar pod olimpijsko zastavo.

Drugi največji dogodek leta 2018 bo svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo med 14. junijem in 15. julijem gostila Rusija. Na prvenstvu se bo za naslov potegovalo 32 ekip, med njimi žal ne bo slovenske izbrane vrste, ki je bila neuspešna v kvalifikacijah in ostaja pri dveh nastopih na mundialu.

Leto 2018 bo, splošno gledano, zelo pestro za slovenske reprezentance. Zelo dejavni bodo hokejisti, ki bodo februarja drugič zapored igrali na olimpijskem turnirju – pred štirimi leti so se v Sočiju izkazali s sedmim mestom –, že aprila pa bodo nastopili še na svetovnem prvenstvu divizije I v Budimpešti, kjer si bodo poskušali priigrati vrnitev med svetovno elito.

Januar bo prinesel dva nastopa slovenskih reprezentanc na evropskih prvenstvih. Rokometaši, lani odlični tretji na svetovnem prvenstvu, bodo z visokimi cilji nastopili na prvenstvu stare celine na Hrvaškem, moška reprezentanca v dvoranskem nogometu pa bo sodelovala na evropskem prvenstvu v Ljubljani. Pomemben nastop čaka tudi odbojkarje, ki bodo septembra igrali na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji. Aktivni bodo tudi košarkarji, košarkarice in rokometašice. Slovenski košarkarji, letošnji evropski prvaki, bodo nadaljevali kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2019, košarkarice bodo igrale kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2019, rokometašice pa kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo 2018.