Iz Barcelone so danes prišli izvidi zdravniških pregledov, ki jih je Jure Dolenec tam opravil v ponedeljek, natanko dva meseca po operaciji kolena (meniskusa). Klubski zdravniki Barcelone, za katero igra Dolenec, so na osnovi izvidov treh pregledov namreč ocenili, da njegovo koleno še ni pripravljeno za velike napore in da bi igranje 29-letnega Škofjeločana na bližnjem EP predstavljalo preveliko tveganje in možnost dodatne, hujše poškodbe. Izvide Barceloninih klubskih zdravnikov je pregledala tudi zdravstvena služba slovenske reprezentance pod vodstvom dr. Saša Đurića in podala enako oceno kot Španci.

Dolenec je imel zelo veliko željo nastopiti na EP, zato je takoj po operaciji 8. novembra začel intenzivno rehabilitacijo, ki je vključevala naporne treninge in številne terapije, od prvega dne pa je bil tudi na reprezentančnih pripravah v Zrečah. Po končnih ocenah zdravniških služb je Jure Dolenec dejal: »Prve ocene po operaciji so bile, da bom za okrevanje potreboval približno tri mesece, zato smo takoj iskali dodatne rešitve, s katerimi bi bil ta čas krajši. Na pregledu v Barceloni so zdravniki ugotovili, da je stanje kolena boljše od pričakovanega, ni pa še v tako dobrem stanju, da bi lahko igral na visoki ravni, zato bom moral izpustiti EP. Zelo sem razočaran, saj ne vem, ali bom imel še kdaj priložnost igrati na takšnem tekmovanju tako blizu Slovenije in pred tako velikim številom naših navijačev.«

Po zmagi proti Iranu so slovenski rokometaši zmagali tudi na drugi pripravljalni tekmi pred EP, njihova žrtev v Murski Soboti pa je bila Srbija (36:32). V prvem polčasu sta blestela oba vratarja (Matevž Skok 11 obramb, Vladimir Čupara 8), Slovenija je največ vodila nekajkrat za dva gola, po desetih izenačenjih pa se je prvi polčas končal brez zmagovalca (15:15). Selektorja in nekdanja soigralca Veselin Vujović in Jovica Cvetković sta skozi celo tekmo veliko menjala, drugi polčas pa je pripadel Slovencem. Po edinem vodstvu Srbije v drugem polčasu (16:15 v 31. minuti) so gostitelji zagospodarili na igrišču ter navduševali z akcijami in goli. Po rekordni prednosti sedmih golov (30:23 v 48. minuti) je bil zmagovalec seveda odločen, v končnici pa so Srbi zgolj še omilili visok poraz.