V petek so Boruta Pahorja v predsedniški palači in parlamentu uradno znova ustoličili za predsednika, pri čemer so ga spremljali častna vojaška četa, sodelavci in družina. Sin Luka Pečar Pahor je tudi uradno predstavil svoje dekle Emo, ki njegove objave z instagrama krasi vsaj že leto in pol, v družbi mlajšega Pahorja pa na primer obiskuje modne revije. Predsednika Boruta Pahorja so sicer že naslednji dan, na predbožično popoldne, čakale dobrodelne obveznosti – pekel je piškote skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, ki bodo praznike preživeli ločeno od staršev. Božično pecivo je nato odpeljal mamam z otroki v ljubljanskem materinskem domu, večurno procesijo so seveda budno spremljali fotografi in medijske agencije.

Predsednik vlade Miro Cerar se je na dan samostojnosti in enotnosti udeležil blagoslavljanja konjev v Podčetrtku, na božični dan pa so ga opazili med sprehodom okoli ljubljanskega koseškega bajerja. Tam se mu je pridružila partnerica Mojca Stropnik, s katero sta vrata svojega domovanja sicer odprla reviji Zarja in novinarski ekipi celo postregla z domačo potico in piškoti, menda odličnega okusa. Par se je razgovoril o njunem odnosu, ki je iz službenih čajank sčasoma privedel do skupnega teka, kjer je nazadnje preskočila iskra. Pravita, da sta si usojena za življenjska sopotnika, cenita pa tudi preživljanje časa z družino. Druženja so posebno prijetna, ko Cerar v roke vzame kitaro (v mladosti je sicer igral harmoniko), Mojca pa ob tem menda odlično prepeva, četudi glede svojega talenta ostaja skromna.

Dončić se je zabaval na koncertu Severine, Bergant slavil abrahama

Kdor se je med prazniki prenajedal in si pravočasno zagotovil vstopnico za razprodani koncert Magnifica, se je na božični večer v natrpanih Stožicah lahko razmigal ob živahnih ritmih priljubljenega glasbenika. Obiskali so ga tudi znanci z estrade – na primer Danica Lovenjak in pevka Nina Pušlar. V Sloveniji se je med prazniki za nekaj dni oglasil evropski košarkarski prvak Luka Dončić in na svojih omrežjih med drugim objavil posnetek s koncerta Severine in Poskočnih muzikantov v Celju. Da decembra glasbeniki nimajo zares časa za počivanje, je Lady razložil Vili Resnik, ki na silvestrovo redno nastopa, temu se je pa odrekel pevec in mirovnik Gianni Rijavec, ki je reviji Lady povedal, da tovrstne veselice niso primerne za njegov novi »pop-simfo« koncertni slog. Lani sta bila s partnerico na silvestrovo na primer raje v gledališču. Kulturnejše zabave so prav tako bolj pri srcu televizijskemu voditelju in novinarju Igorju E. Bergantu, ki je nedavno praznoval abrahama, namesto na običajno zabavo pa je prijatelje in družino povabil na sprehod skozi ljubljanski judovski center, kjer so se seznanjali z judovsko kulturo pri nas, pišejo v reviji Zvezde.

Oto Pestner poje o propadli državi, Jani Novak oštel Sašo Lošića

Izjemni koncerti se nam menda obetajo v 2018, saj se je Oto Pestner reviji Suzy in novinarki Danici Lovenjak pohvalil, da nam v goste morda pripelje najslavnejšega živečega člana skupine The Beatles Paula McCartneyja. Znameniti slovenski popevkar je lani po McCartneyjevem menedžerju več mesecev skušal priti do njegovega pravega naslova, tistega, ki »ni za oboževalce«. Ko mu je končno uspelo in je napisal sporočilo za slavnega glasbenika, je lonček pristavil predsednik Borut Pahor, saj so morali k pošiljki nazadnje priložiti še njegovo pismo. Korespondenca je obrodila sadove in tako je Pestner z McCartneyjem lani v Münchnu poklepetal za petnajst minut. V tem času mu je predlagal, naj pride nastopat v Slovenijo, McCartney pa mu je odvrnil, naj podrobnosti uredi z njegovim menedžerjem, s katerim je tako ali tako v tesnejšem stiku. Danico Lovenjak je zanimalo še, kako to, da Oto Pestner na naslovnici novega albuma nima belih las, kakor jih ima v resnici. Pestner je odvrnil, da so morali pač »na hitro poiskati fotografijo«, in dodal, da ga sivina las ne moti, četudi ga mnogi nagovarjajo, naj si jih spet pobarva. O novem albumu znamenitega pevca smo izvedeli še, da je na njem skladba z naslovom Vrni se, Slovenija, ki govori o tem, kako smo zavozili državo in kaj lahko storimo, da to popravimo.

Ena tistih, ki se po službeni dolžnosti zavzema za povračilo slave Sloveniji, je poslanka Levice Violeta Tomić, ki se je z revijo Nova tokrat pogovarjala predvsem o svojem režijskem projektu predstave Dekliščina v Špas teatru. Tomićeva je poudarila, da je gledališče samo hobi, politika pa »absolutna prioriteta«, četudi je poslansko delo »veliko garanje« in »brez pravega urnika«. O smiselnosti garanja je za revijo Story spregovoril pevec zasedbe Plavi orkestarSaša Lošić, ki se je v Sloveniji kljub poveličevanju pridnosti skozi leta utrdil v drži nekoga, ki ceni brezdelje. »Mislim, da človeška bitja niso ustvarjena za napore, težko delo, to so nam vsilili mediji. Kaj delaš? Ali kaj delaš? Tako je tudi v Sarajevu, kjer me prijatelji ves čas sprašujejo, kaj sploh počnem,« pravi Lošić, ki priznava, da ga je dvajset let življenja v Ljubljani kljub vsemu spremenilo. Spominja se namreč, kako se je z Janijem Novakom iz Laibachov pred leti vozil na smučanje v Kranjsko Goro, pri tem pa vrgel cigaretni ogorek skozi avtomobilsko okno. Novak ga je prosil, naj tega ne počne več, kar se mu je takrat zdelo čudno, z leti pa je sam začel druge opominjati, da se cigaret ne meče skozi okno.