Kitajsko tekstilno podjetje Kon toži Apple zaradi kršenja avtorskih pravic pri uporabi logotipa. Kitajsko podjetje trdi, da naj bi Apple uporabil njihov logotip na iOS 11 in macOS High Sierra App Store trgovini. Podoba logotipa je sumljivo podobna tistemu, ki predstavlja znamko oblačil, trdi družba Kon.

Podjetje Kon od Appla zahteva javno opravičilo in seveda tudi finančno kompenzacijo, poroča portal Phone Radar. Prav tako zahtevajo sodno prepoved prodaje naprav, ki nosijo logotip, do izreka sodbe, ki naj bi bila po poročanju portala Phone Radar znana v roku nekaj tednov.

Oba logotipa imata trikotno obliko, kjer so med seboj povezane palčke. Podjetje Kon naj bi najbolj zmotilo to, da je Apple uporabil ravno ta isti »palčkasti« dizajn. Trenutni znak trgovine Apple App Store je sicer abstraktna verzija predhodne, kjer so v to isto trikotno obliko bile postavljene ravnilo, svinčnik in metlica.

Čeprav imajo palčke podjetja Kon bolj ostre konice, sta si logotipa resnično podobna, zaradi česar bo morda Apple prisiljen spremeniti dizajn in za to porabiti milijone. Lahko pa se enostavno odloči in izplača zahtevano in se javno opraviči. Nekaj podobnega se je zgodilo v primeru kitajskega usnjarskega podjetja, ki je Apple tožilo za uporabo imena iPhone.

Kot zanimivost povejmo, da naj bi snovalci logotipa za kitajsko tekstilno podjetje navdih zanj dobili pri britanski skupini Sex Pistols, kjer naj bi črte predstavljale kosti in, metaforično, moč življenja nad smrtjo.