V konkurenci ženskih ekip presenečenj ne gre pričakovati. Vloga favoritinj za končno zmago pripada aktualnim državnim in pokalnim prvakinjam, odbojkaricam Branika, ki so bile najboljše na zadnjih treh zaključnih turnirjih. Primat v letošnji sezoni v prvenstvu še neporaženih Mariborčank bodo skušale prekiniti igralke Calcita. Te veljajo za njihove največje izzivalke, za nameček pa bodo na turnirju močnejše za hrvaško reprezentantko Bernardo Brčić. »Dobro se zavedamo, da bomo morali resnično prikazati svojo najboljšo letošnjo igro, če se bomo želeli uvrstiti v finale. Temu cilju smo vse podredili, vemo pa, da bo izredno težko,« pred polfinalnim dvobojem s Formulo Formis ostaja previden trener Kamničank Gregor Rozman.

V podobni vlogi kot mariborske »bankirke« bodo v Hočah igralci ACH Volleyja. Tako kot Štajerke tudi oni poraza v prvenstvu še ne poznajo, za vstop v finale pa se bodo borili z gostitelji, od katerih so bili pred slabima dvema tednoma boljši s 3:0. Serijski slovenski prvaki sicer na zaključni turnir prihajajo z enim samim ciljem – pokalno lovoriko po dveh letih vrniti v Ljubljano. V zadnjih dveh finalih je bil od njih obakrat boljši Calcit (na fotografiji), ki se bo jutri pomeril s Kranjem.

Ženski polfinale, danes ob 17.30: Nova KBM Branik – Aliansa Šempeter, ob 20. uri: Formula Formis – Calcit Volley, moški polfinale, jutri ob 14.00: Triglav – Calcit Volley, ob 17.00: Hoče – ACH Volley Ljubljana, ženski finale: jutri ob 20. uri, moški finale: v soboto ob 17. uri.