Enajsto mesto Ane Drev, sedemnajsto Mete Hrovat in dvaindvajseto Tine Robnik je soliden slovenski ekipni uspeh slovenske reprezentance na tretjem veleslalomu sezone v Courchevelu. A v francoskih Alpah je od slovenske četverice, Ani Bucik je za preboj med najboljšo trideseterico zmanjkalo 36 stotink, razveselila le Meta Hrovat. Najstnica iz Kranjske Gore se je tretjič v sezoni prebila med dobitnice točk, prvič pa ji je uspel dober napad na drugi progi, na kateri je z drugim najhitrejšim časom napredovala za osem mest ter dosegla drugo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu. Meta Hrovat je potrdila dobro pripravljenost, ki jo je ta mesec kronala z dvema zmagama v evropskem pokalu.

Pristop je bil v slovenskem taboru pravi tudi pri Ani Drev. Najstarejša slovenska alpska smučarka v tej sezoni je na kratkem, a ledenem veleslalomu, na katerem je bila podlaga podobna moškim tekmam svetovnega pokala, naredila preveč napak, da bi se prvič v sezoni približala peterici. Drevovi so šteti veleslalomi v svetovnem pokalu, zato je vsaka priložnost boleča. Medtem ko je Tina Robnik pokazala drugačen obraz kot na uvodni tekmi v Söldnu in je na preizkušnji v francoskih Alpah zaostajala iz zavoja v zavoj. Slovenska ženska veleslalomska forma na vrhuncu sezone svetovnega pokala, kjer si preizkušnje v tehničnih disciplinah sledijo ena za drugo, še ni na želeni ravni.

»Žal sem zadnja dva dneva zbolela. Napake so bile posledice dejstva, da nisem imela dovolj moči. Kljub temu lahko rečem, da sem na zelo težki tekmi, kjer je bila na drugi progi zelo slaba vidljivost, od sebe iztisnila maksimum,« je svoj nastop ocenila Ana Drev, ki ima vso svojo kariero kronične težave z virozami. Petič je dobila veleslalomsko preizkušnjo Mikaela Shiffrin. Američanka je bila razred zase in je tekmice prehitela za sekundo. Z napadom na drugi progi se ji je najbolj približala domačinka Tessa Worley, tretjič je bila v tej sezoni tretja Manuela Mölgg. Največja poraženka je bila zmagovalka prvih dveh veleslalomov Viktoria Rebensburg, ki je zasedla 14. mesto, ob porazu pa je nešportno vrgla Stöcklijevo smučko v sneg. Najboljša Avstrijka? Ricarda Haaser na 15. mestu.

Mikaela Shiffrin je ob 34. zmagi v svetovnem pokalu dokazala, da je prava šampionka. Ko se ji je Viktoria Rebensburg v skupnem seštevku svetovnega pokala približala na dobrih sto točk zaostanka, je olimpijsko veleslalomsko prvakinjo iz Vancouvra napadla v njeni paradni disciplini. Nemka ni imela svojega dne, kar ne zmanjšuje dosežka Američanke, ki na vseh strminah in disciplinah dokazuje, da je ta čas najboljša smučarka na svetu. »Uživam v smučanju, rada tekmujem v vseh disciplinah. Rada se dokazujem in zmagujem,« pojasnjuje recept Mikaela Shiffrin. Ob današnjem uspehu pa je dejala: »Na drugi progi sem bila blizu odstopu. Dobro sem se rešila, ker sem pričakovala, da lahko storim napako. Odločila sem se, da bom napadla. Ob tveganem smučanju hitreje pride do napak.«

Jutri ob 18. uri bo v Courchevelu paralelni slalom, na katerem ima od Slovenk zagotovljen nastop samo Ana Bucik.