Pred božičnimi prazniki alpske smučarke danes in jutri v francoskih Alpah čakata dve preizkušnji v tehničnih disciplinah. V Courchevelu bo imela slovenska reprezentanca lepo priložnost, da se danes izkaže na tretjem veleslalomu sezone, jutri pa bo še paralelni slalom na izpadanje, na katerem ima zagotovljen nastop le Ana Bucik. V naslednji treh tednih bo kar devet preizkušenj v tehničnih disciplinah, kar je voda na mlin slovenske reprezentance, ki po poškodbi Ilke Štuhec v hitrih disciplinah lahko kaže le rezultatsko bedo.

V tej zimi sta bili dve ženski veleslalomski preizkušnji, obe je prepričljivo dobila Viktoria Rebensburg. Nemka bo prva favoritka tudi v Courchevelu, kjer bo poskušala slovenska reprezentanca pokazati napredek. Na prvih dveh veleslalomih sezone sta se med najboljšo deseterico uvrstili Tina Robnik in Ana Drev. Robnikova je bila v Söldnu deveta, Ana Drev pa v Killingtonu osma.

Na obeh veleslalomih svetovnega pokala v tej sezoni se je med dobitnice veleslalomskih točk uvrstila Meta Hrovat, ki pa s 27. in 28. mestom ni posegla po želenih uvrstitvah. Devetnajstletna Kranjskogorčanka je namreč velik up slovenskega alpskega smučanja, ki je v zadnjih tednih svojo kakovost kazala na tekmah evropskega pokala. Meta Hrovat je bila v veleslalomski preizkušnji v Hafjellu na Norveškem in Andalu v Italiji, na tekmah nižjega ranga pa je bila ta mesec še druga v alpski kombinaciji ter četrta na veleslalomu in superveleslalomu. Uvrstitve, ki pri najstnici obetajo preboj tudi v svetovnem pokalu, kjer se je doslej štirikrat uvrstila med dobitnice točk, najbolj pa je s 15. mestom zablestela v minuli sezoni na Plan de Coronesu. Tudi četrta Slovenka Ana Bucik ima večji veleslalomski apetit, kot kažejo njeni rezultati. Doslej se je na dvanajstih veleslalomskih startih svetovnega pokala enkrat uvrstila med dobitnice točk, v tej sezoni pa je v Söldnu odstopila, v ZDA pa je bila prepočasna za uvrstitev med najboljšo trideseterico.

Po tekmah v Courchevelu bo enotedenski tekmovalni premor, po katerem se bo svetovni pokal nadaljeval v avstrijskih Dolomitih, kjer bo Lienz gostil zadnji letošnji koledarski preizkušnji, in sicer v slalomu in veleslalomu. Na novega leta dan bo paralelni slalom na Norveškem. Sledil mu bo slalom v Zagrebu, prvi koledarski teden novega leta pa se bo z veleslalomsko in slalomsko tekmo končal v Mariboru. Deveta tekma svetovnega pokala v tehničnih disciplinah v nizu bo slalomska, ki bo 9. januarja v Flachauu.