Klubi v petih najboljših evropskih ligah bodo kmalu zakorakali v drugo polovico prvenstev. V Italiji je najbolj napeto, saj je razlika med Napolijem, Juventusom, Interjem in Romo le štiri točke, medtem ko so vodilna moštva v Španiji (Barcelona), Angliji (Manchester City), Nemčiji (Bayern) in Franciji (PSG) nabrala občutno prednost pred zasledovalci in so prvi favoriti za šampionsko krono.

Medtem ko je moral Real Madrid zaradi udeležbe na svetovnem klubskem prvenstvu prestaviti tekmo z Leganesom, se je Barcelona poigrala z Deportivom (4:0). Lionel Messi je trikrat stresel okvir vrat, v sezoni pa je že trinajstkrat zadel vratnico. V petih najmočnejših ligah nihče ni tolikokrat zadel okvirja vrat kot ravno Barcelona (19). Sodniki so razburili katalonske navijače, ker niso priznali zadetka Luisa Suareza, čeprav je žoga s celotnim obsegom prečkala golovo črto. Španski sodniki so Kataloncem v letu dni ukradli že tri regularne gole, s čimer so neposredno vplivali na razplet tekem v Sevilli proti Betisu in Valencii (obakrat 1:1). V Španiji že nestrpno pričakujejo sobotni el clasico v Madridu, ki se bo zaradi vplivnega azijskega trga začel že ob 13. uri. Predsednika obeh klubov sta se uskladila in potrdila tako zgodnji termin in se dogovorila za razdelitev denarne pogače iz naslova televizijskih pravic.

Minuli konec tedna so v hrvaški ligi sklenili jesenski del tekmovanja, ki ga je prepričljivo dobil zagrebški Dinamo. Največje razočaranje je Rijeka, ki je že pred novim letom izgubila možnosti za ubranitev naslova prvaka. Dinamo je tako suveren, da bi si državni naslov lahko zagotovil že na tretji spomladanski tekmi. Največ neznank je na Reki, kjer bodo razprodali moštvo. Napovedali so odhod Marka Vešovića in Mateja Maleše v Legio, Mario Gavranović naj bi okrepil Dinamo, bržčas pa prodaja s tem še ne bo končana. Trenerja Matjaža Keka je jeseni bolela glava, ko je Rijeka hitro nabirala zaostanek za Dinamom. Največji uspeh je dosegel proti Milanu, saj je trofejni italijanski klub senzacionalno padel na Rujevici. Predsednik Damir Mišković bo ostal na čelu kluba, napovedal pa je prekinitev sodelovanja s tujimi vlagatelji.