»Naša stranka in Ronaldinho nismo dosegli dogovora o tem, da bi se na naši listi potegoval za sedež v senatu,« so se v stranki Patriota odzvali na zadnje medijske zapise.

O možnih političnih ambicijah nekdanjega zvezdnika takšnih evropskih klubov, kot sta Barcelona in PSG, je v četrtek poročal O Globo, ki je omenil možnost, da bi priljubljeni nekdanji brazilski nogometaš kandidiral na listi stranke Patriota na kongresnih volitvah v zvezni državi Minas Gerais.

V Braziliji bodo prihodnje leto splošne predsedniške in kongresne volitve. Stranka Patriota bo na predsedniških volitvah podprla kandidaturo nekdanjega visokega vojaškega uslužbenca Jaira Bolsonara, ki ga označujejo za brazilskega Donalda Trumpa.

Govorice je očitno sprožila skupna fotografija, na kateri sta Bolsonaro in Ronaldihno. O Globo je objavil fotografijo, na kateri je Bolsonaro v družbi Ronaldihna, ki drži Bolsonarovo knjigo. Predsednik stranke Patriota Adilson Barroso je dogajanje v zvezi z Ronaldihnom komentiral z besedami: »Ni član naše stranke, vendar pa so naša vrata zanj vedno odprta in bilo bi nam v čast, če bi se nam pridružil.«