Pri zasnovi sodobne kopalnice zato upoštevajte tako funkcionalen kot tudi oblikovni vidik. Temu sledi tudi Geberit, velik inovator na področju sanitarne tehnike, ki s svojimi inovativnimi izdelki, kot so na primer dizajnerska straniščna prha Geberit AquaClean Mera, breznivojska pršna površina Geberit Setaplano in enota za odvajanje neprijetnih vonjav Geberit DuoFresh, kroji trende sodobne kopalnice.

Kateri so ključni kopalniški trendi leta 2018? Priznana notranja oblikovalca in arhitekta Mojca Berhtold, u.d.i.a ter Sergej Mostnar u.d.i.a. sta za Geberit izpostavila pet glavnih trendov leta, ki ne smejo manjkati v sodobni kopalnici:

Viseča školjka in skriti splakovalnik

Stenska straniščna školjka olajša čiščenje tal, v steno vgrajen splakovalnik pa poleg enostavnejšega čiščenja nudi v kopalnici več prostora in ji daje estetsko dovršenost.

Školjka, ki vas očisti z vodo

Vedno bolj priljubljena so stranišča in straniščne deske, ki z vodno prho očistijo intimne predele. Tako se lahko odpoveste bideju in prihranite nekaj dragocenega prostora. Najnovejša dizajnerska straniščna školjka s prho Geberit AquaClean Mera dosega novo stopnjo udobja, saj ima vgrajeno praktično funkcijo bideja. Dovršena tehnologija WC tuša, ki je neopazno vgrajena v školjko, vas nežno umije in poskrbi za popolnoma novo raven sodobne higiene. Hkrati pa je prava umetnina, saj je plod dizajna svetovno priznanega indrustrijskega oblikovalca Christopha Behlinga.

Breznivojska prha

Ta je trenutno najbolj zaželeni trend sodobnih kopalnic. Pozabite na pršne kadi in si raje omislite odprto elegantno prho v stilu velnes centrov, ter si hkrati poenostavite čiščenje. Nova površina za prhanje Geberit Setaplano je preprosta in elegantna, poleg tega pa zaradi enakega nivoja s tlemi omogoča popolno svobodo pri opremljanju. Očarala vas bo tudi na dotik - narejena je namreč iz posebne mineralne mase, zaradi katere je površina svilnato mehka in protizdrsna. Hkrati pa je izjemno higienična, saj zelo odporna površina brez por in robov omogoča enostavno čiščenje, poseben lovilec las pa poskrbi, da je zamašitev odtoka le še preteklost.

Urejena kozmetika

Velika zbirka različnih stekleničk na vidnem mestu v kopalnico vnaša vtis neurejenosti. Poskrbite za dovolj zaprtega odlagalnega prostora za kozmetiko in na odprtih policah shranjujte samo tisto, kar res morate imeti pri roki.

Čist zrak

Glavni krivec za neprijeten vonj v kopalnici je seveda stranišče. Posebna tehnologija za odstranjevanje neprijetnih vonjav Geberit DuoFresh poskrbi za boljše počutje v kopalnici in čist zrak brez odpiranja oken ali osvežilcev zraka. Enota za odvajanje neprijetnih vonjav z ventilatorjem in aktivnim ogljem, ki se skriva v aktivirni tipki, vonjave odstranjuje neposredno iz straniščne školjke z ventilatorskim izsesavanjem, posebni satasti keramični filter pa vonjave popolnoma nevtralizira.