Steklo je vsestransko uporaben material, ki je zelo iskan prav zaradi različnih površinskih struktur, barv in premazov in možnosti kombiniranja z naravnimi materiali, kot je na primer kamen. Za prostore, ki imajo pogosto stik z vodo, takšna je na primer kopalnica, je steklo idealen material. Vlaga mu namreč ne pride do živega.

Steklo povezuje in hkrati ščiti pred pogledi

V kopalnici steklo pogosto uporabljamo za pregrade, vrata, za izdelavo niš ali za izdelavo pregradnih sten okrog prhe in sanitarnih objektov. Najsi gre za barvno ali transparentno steklo – ta material hkrati prepušča svetlobo in ščiti pred pogledi. Steklena opeka je na voljo v različnih vzorcih - lahko je satinirana (jedkana) in podobno. Steklene površine pa so lahko okrašene s poslikavo po želji kupca. Steklo je lahko opremljeno tudi s folijo z vgrajenimi tekočimi kristali, ki s pritiskom na gumb motno steklo spremeni v prozornega.

Prosojnost vizualno poveča prostor

Velika prednost stekla v primerjavi z masivnimi zidovi in vrati je v njegovi prepustnosti svetlobe oziroma transparentnosti. Tako boste s steklom vizualno povečali kopalnico. Pri uporabi barvnega stekla pa imate prav tako neomejene možnosti: steklu lahko dodajo barvo med taljenjem ali pa z odpornim lakom obarvajo le zadnjo plast.

Številni načini obdelave za raznovrstnost stekla

Želen dekor lahko nanesejo s pomočjo folije ali neposredno s fototiskom. Na voljo so tudi tehnike, pri katerih želeno sliko natisnejo med dve stekleni površini. Umetniške kreacije so v večini primerov ročno izdelane in jih lahko kombiniramo z industrijsko izdelanimi kosi. Različne tehnike obdelave še razširijo različne spektre oblikovanja stekla.

Kot zaščita in kot okras

Satiniran stekleni zid okrog prhe vas ne bo le zaščitil pred nezaželenimi pogledi, temveč bo prostoru dodal tudi dekorativno noto. Steklo je sicer odporno na kemične vplive, pa vendar rado poči. Zato je treba pri velikih površinah, kot so na primer vrata ali kabine za prhanje, uporabljati posebno varnostno steklo, ki ima med posamezne plasti vstavljene folije iz umetnih materialov. Te bodo drobce stekla, če bi počilo, zadržale skupaj in tako preprečile morebitne poškodbe.

Vir: www.mojanekretnina.hr