Odločilni gol je po minuti in 54 sekundah podaljška prispeval Jordan Eberle, ki je poleti otočane okrepil iz Edmontona.

Tekma proti otočanom je bila znova precej izenačena. Kralji so dobro začeli. Po nekaj več kot 17 minutah tekme so vodili z 2:0. V polno sta zadela Oscar Fantenberg in Tyler Toffolli. Petdeset sekund pred koncem uvodne tretjine je Josh Bailey znižal na 1:2.

Kopitar vpisal 17. zadetek v sezoni

Kralji so v drugi tretjini ubranili minimalno vodstvo 2:1. V peti minuti zadnje tretjine je domači kolektiv s pomočjo zadetka Johna Tavaresa ob igralcu več prišel do izenačenja. Anders Lee je v 57. minuti pred skoraj polno dvorano razveselil s tretjim zadetkom. Za slavje pa je bilo po Kopitarjevem zadetku še nekoliko prezgodaj.

Kopitar je vpisal 17. zadetek v tej sezoni, s čimer je najuspešnejši kralj med strelci v ligi. To je bila njegova 39. točka na 34 tekmah v tej sezoni. Tridesetletnik je v celotni minuli sezoni zadel le 12 golov, kar je bilo najmanj v karieri.

Vratar kraljev Darcy Kuemper je ubranil 29 strelov domačih hokejistov, medtem ko je domači vratar Thomas Greiss zbral 26 obramb.

Kralji so tako na gostovanju v New Jerseyju in New Yorku ob treh porazih, pred tem so že po rednem delu klonili proti New Jersey Devils in New York Rangers, vendarle iztržili vsaj eno točko. Na vzhodni obali ZDA so sicer prekinili niz osmih zaporednih zmag.

Hokejisti iz Los Angelesa imajo na svojem računu v tej sezoni 44 točk za prvo mesto v pacifiški skupini zahodne konference lige NHL. Dve točki manj ima na drugem mestu tihomorske divizije novinec v ligi NHL Vegas Golden Knights.

Kralji bodo turnejo po vzhodni obali sklenili v ponedeljek v Philadelphii.