Kralji so v izjemni formi, napadalnejši hokej prinaša odlične rezultate, bolj samozavestna igra pa tudi zmage na izenačenih srečanjih. Los Angeles je v prvi tretjini močno oblegal gol Senatorjev, med drugim je imela nekaj dobrih priložnosti za zadetek naveza Dustin Brown in Anže Kopitar, vendar je mrežo šele v 15. minuti načel Tanner Pearson, ki mu po čudovitem samostojnem prodoru Tylerja Toffolija ni bilo težko ploščka poriniti v nebranjen del mreže.

Ottawa je izenačila slabi dve minuti kasneje, in sicer v igri z igralcem več, ko je odbitek za hrbet vratarja Darcyja Kuemperja pospravil Matt Duchene. Toffoli je imel sicer v prvem delu še eno priložnost, ko je preigral vratarja, a nato zgrešil prazen gol, čuvaj mreže Mike Condon pa je kmalu zatem s palico zadetek za vodstvo preprečil še Kopitarju.

Zasluženo zmago priborili šele v podaljšku

V drugi tretjini je za Los Angeles vendarle zadel hitri Alex Iafallo, vendar je prednost zdržala vsega tri minute, ko je po napaki pri prehodu iz obrambe nespretnost Kraljev kaznoval Jean-Gabriel Pageau. Sledilo je obdobje brez spremembe rezultata, dobre tri minute pred koncem pa je kapetan Kopitar dobil sodniški met v napadalni tretjini, odbitek po strelu z branilskega položaja je v gol pometel Dustin Brown. Osem sekund pred koncem rednega dela je Ottawi uspelo zadeti s šestimi igralci na ledeni ploskvi, s čimer so izsilili podaljšek, v katerem je po vsega pol minute igre po podaji Kopitarja zadel branilec Drew Doughty.

Kopitar je na 30 tekmah v tej sezoni dal 15 golov in 21 podaj za skupno 36 točk. Kapetan moštva iz Kalifornije zaseda šesto mesto najbolj učinkovitih hokejistov v ligi NHL po številu zbranih točk. Vodi Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), ki ima na svojem računu 41 točk (12 golov, 29 podaj).