Z Vujovićevega seznama so odpadli Dean Bombač (Vive Kielce), Klemen Ferlin, Gregor Potočnik, Matic Verdinek (vsi Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper 2013), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Mario Šoštarič (Pick Szeged), medtem ko na njem ostajata poškodovana Jure Dolenec (Barcelona) in Nik Henigman (Riko Ribnica), ki bosta na pripravah vadila po posebnem programu, od njune rehabilitacije pa bo odvisno ali bosta nato nastopila tudi na zaključnem turnirju.

Slovenija bo priprave pričela 26. decembra v Zrečah, pred začetkom evropskega prvenstva pa bo 4. januarja prihodnje leto igrala eno pripravljalno tekmo z Iranom v Dolu pri Hrastniku, dve pripravljalni tekmi pa proti Srbiji. Prva bo 9. januarja v Murski Soboti, druga pa dan kasneje v Velenju.

Slovenija se bo v prvem delu sklepnega turnirja v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.