Biti frizer zagotovo ni bila vaša prva želja po končani šoli?

Zelo močno sem si želel, da bi se na Braču šolal za kamnoseka, vendar me starši pri osemnajstih letih niso pustili samega v beli svet. V bistvu je bil brat tisti, ki mi je pokazal, da lahko tudi z rokami in škarjami ter glavnikom ustvarjam, oblikujem. In to ne predmet, kos kamna, ampak nekaj živega, ki se stalno spreminja in zahteva vedno nove izzive. Po desetih letih prakse pri bratu sem se pred osmimi leti preselil v Zagreb in pred petimi leti odprl svoj frizerski salon.

Kot brivec, specialist za moško friziranje, na neki način narekujete moške trende?

Vesel sem, da se je tudi na tem področju v zadnjih petih letih veliko spremenilo na bolje. Vse več moški si zna vzeti čas za sebe, da obiščejo frizerski salon in si privoščijo nego, pa jim zaradi tega nihče ne nalepi pridevnika metroseksualca. S tem ne mislim le umivanja in striženja las. Vse več moških pride tudi na britje, oblikovanje in nego brade, kjer sam najraje uporabljam britev in sledim smernicam, ki so nekoč veljale za prave džentelmene. Zanimivo je morda tudi to, da stranke pri meni nikoli ne gledajo v telefon, bolj kot zaradi striženja pridejo k meni zaradi druženja.

Pa pridejo stranke do vas z že oblikovano željo, kakšno podobo si želijo?

Stranke se mi običajno prepustijo, da jih uredim, kot sam ocenim, da jim bo najbolje ustrezalo. Pozoren sem tudi na njihovo zunanjo podobo, stil oblačenja, skozi pogovor tudi na to, kako živijo. Vedno najdemo neko mehko sredino, ki vsem ustreza.

Kaj pa želje, ideje partneric?

Običajno tudi te ne vedo, kaj moškemu dejansko pristaja. (Smeh.)

Kakšen stil striženja pa vam je blizu?

Sledim geometrijskemu striženju las, kar pomeni striženje navzgor pod koti. Značilne so ravne linije, čvrste asimetrične frizure, kjer se lahko igramo z detajli in različnimi barvami in odtenki.

Se moški pogosto odločijo za barvanje?

Imam nekaj strank, ki si želijo sivino svojih las ubiti s prelivom. Po navadi jih prepričam, da šarmantna sivina damam veliko bolj ustreza kot prikrita.

Mogoče samo še o slogu striženja, ki mu gre slediti?

Kot stalnica se zadnja tri leta ohranja džentelmenski rez oziroma česanje na prečko. Ta oblika ne zahteva veliko pozornosti, časa in nege.