Že tako izjemno zanimanje za slovenske terme je v teh dneh še večje. Tokrat smo o decembrskem vzdušju poizvedovali na Rogli, v Zrečah, Dobrni in Mali Nedelji.

Snežni užitki in čofotanje

Stanje zasedenosti Rogle in Term Zreče je med božično-novoletnimi prazniki v skladu s pričakovanji in se giblje med 70 in 85 odstotki (različno po dnevih). Glede na povpraševanje in odločitve v zadnjem trenutku v naslednjih tednih pričakujejo še kar nekaj rezervacij. Razmerje med domačimi in tujimi gosti je trenutno 55 proti 45. Med tujci bo do konca decembra na Rogli največ Hrvatov, Madžarov, Rusov in Slovakov. V Termah Zreče bo največ Madžarov, Nemcev, Italijanov, Hrvatov in Rusov.

Praznični programi vključujejo smučanje, velnes razvajanje, kulinarična doživetja, zabavne večere in posebni program za otroke. Kulinarična ponudba se naslanja na smernice v zdravem načinu prehranjevanja, pohorsko tradicijo ter ponudbo lokalno pridelanih živil in izdelkov. V prazničnih dneh bo obogatena s tradicionalnimi jedmi, medtem ko bosta še posebej izstopali svečana božična in gala silvestrska večerja. V hotelu Atrij v Termah Zreče ter Hotelih Planja in Natura pripravljajo silvestrovanje tako za hotelske goste kot tudi zunanje obiskovalce.

V prihajajočih tednih bodo lahko otroci pridobivali smučarsko znanje v Šoli snežnih športov na Rogli ter čofotali v termalnih bazenih. Poleg tega se bodo lahko zabavali v preteklo sezono odprti Pohorski vasici, kjer se bodo z didaktičnimi igrami in pomagali učili o življenju na Pohorju. Otroški snežni park Rogla po načelih ideje »šport za vse« omogoča lažje, učinkovitejše in zabavnejše učenje snežnih športov otrokom, mladostnikom in osebam s posebnimi potrebami.

Privlačna je tudi pohorska Koča na Pesku, ob njej pa ličen hlev. V njem domujejo lipicanci, zanje pa skrbita gospa Darja in gospod Andrej z ranča Kaja in Grom. Vsi programi – za otroke, odrasle in družine – se izvajajo v spremstvu vodnikov. Na voljo je tudi vleka smučarjev s konji. Nadenete si smuči, se priklopite na konja, ta pa vas zabava z vleko v ograjenem prostoru pri Koči na Pesku.

Zadnja leta opažajo postopno rast neposrednih rezervacij, vztrajno pa rastejo tudi rezervacije prek lastnega spletnega rezervacijskega sistema, še sporočajo iz Uniturja.

Otroška animacija v Termah Dobrna

V veselem decembru so odlično (80 odstotkov) zasedeni tudi v Termah Dobrna. V vseh prenočitvenih zmogljivostih, torej v hotelu Vita, hotelu Park in vili Higiea, letos pričakujejo večje število nočitev v primerjavi z enakim obdobjem lani. Med gosti, ki bodo tam preživeli najbolj praznični mesec, prevladujejo slovenski, nemški, italijanski in avstrijski.

Paket silvestrovanja vključuje svečano postreženo silvestrsko večerjo z glasbo v živo. Prvega januarja pripravljajo tudi novoletni ples z glasbo v živo, ki bo odprtega tipa. Izjemno dobro so zasedeni tudi v času božiča, imajo povečan obisk tujih gostov, predvsem iz Nemčije, Italije in Avstrije. Družinam z majhnimi otroki svetujejo, da si oddih privoščijo v času božiča in pred novim letom. Terme Dobrna svojo ponudbo za družine dopolnjujejo z otroško animacijo in pestrim dogajanjem v prazničnem času, kot sta nočni pohod z lučkami in sprehod do farme jelenov. Dodatna ugodnost za družine je, da v času božičnih praznikov dva otroka bivata brezplačno.

Praznični meniji bodo kot vsako leto pravo presenečenje in kulinarično doživetje kuharskih mojstrov. V ponudbi ne manjka niti kuhanega vina in slastnih palačink z različnimi nadevi.

Dišeče dobrote v Biotermah

Z rezervacijami so zadovoljni tudi v Biotermah Mala Nedelja. Število gostov se giblje na približno enaki ravni kot lani. Približno 55 odstotkov gostov je iz Slovenije, 40 odstotkov iz Avstrije in 5 odstotkov iz Češke.

Silvestrovanje bo tam potekalo enako kot prejšnja leta – ob zvokih plesne glasbe v živo, ob kulinaričnih dobrotah kuharskih mojstrov in polnočnem ognjemetu, ki ga vsako leto pripravijo za svoje goste. V adventnem času so za goste pripravili več tradicionalnih jedi in slaščic, v hotelski kavarni pa ponujajo tudi domače piškote in cimetovo torto z dušenimi jabolki.

Zadnja leta je povpraševanje po terminih tako imenovanih družinskih praznikov vse večje, opažajo v Biotermah. Tudi letošnji božični čas je v hotelu že tako rekoč razprodan, na voljo pa je še nekaj prostih enot v novem glamping naselju Sončna dolina Bioterme.

Družinam z majhnimi otroki svetujejo obisk term, kjer bo lahko vsa družina uživala v vodnih radostih in preostalih animacijskih aktivnostih, ki se pripravljajo za praznični čas: ustvarjalne delavnice za otroke, izleti, pohodi, igre v vodi, božična tombola, božični kino itd.