Praznični december je v slovenskih termah, kjer se zadnja leta lahko vselej pohvalijo s polno zasedenostjo, še veličastnejši. Za vas smo preverili božične in silvestrske ponudbe, ki so jih pripravili v večjih oazah sprostitve, počitka in zabave.

Orientalska pravljica v Termah Olimia

V Termah Olimia je praznično vzdušje in povečan obisk – tako večdnevnih kot enodnevnih gostov – začutiti že v teh dneh. Glavni razlog je zagotovo Wellness Orhidelia, ki je že osmo leto zapored izbran za najboljši velnes v Sloveniji. Tradicionalno tam vsak tretji petek v mesecu organizirajo Dan za selfness z brezplačnimi vsebinami za telo in duha. V petek, 15. decembra, bo Darko Jeromel, priznani bioenergetik, spregovoril o vplivu misli na naše zdravje in na našo bioenergijo ter zaupal recept za ozaveščen prehod v novo leto.

Kot vsa leta doslej v času božično-novoletnih praznikov tudi letos v Termah Olimia pričakujejo polno zasedenost namestitvenih kapacitet. Na voljo je le še nekaj prostih sob v hotelih in apartmajih. Tako za božične kot za novoletne praznike tam prevladujejo italijanski in slovenski gostje, sledijo gostje iz Avstrije in Hrvaške.

»Silvestrski program bo potekal kar na štirih prizoriščih s popolnoma različnimi, nadvse zanimivimi tematikami. Poleg slavnostnih silvestrskih večerij z živo glasbo za naše hotelske goste (Megamix band v Wellness Hotelu Sotelia in ansambel Katrca v Hotelu Breza ) smo v savna prostorih Wellnessa Orhidelia pripravili prvovrstno selfness zgodbo za pare, tako imenovani Objem orienta, kjer boste doživeli medeno razkošje, za popolno sprostitev telesa in duha pa bodo z nadvse spretnim vihtenjem brisač in teatralnimi savna programi navduševali naši gospodarji vetra,« pestro dogajanje opiše Tamara Preskar Lapuh.

Za željne zabave bodo v bazenskem delu Wellnessa Orhidelia pripravili orientalsko pravljico 1001 noč – all inclusive silvestrovanje v kopalkah za družine, kjer bodo za spektakularen vstop v novo leto poskrbeli atraktivne orientalske plesalke, didžej z animacijo za odrasle in otroke ter številna druga presenečenja.

»Poleg redne ponudbe in velnes razvajanja na vsakem koraku goste v prazničnem času čakajo še številni zanimivi spremljevalni dogodki: pester animacijski program za otroke in odrasle, tedenska tematska dogajanja v nočnem klubu Žafran, novoletna tržnica. Medtem ko si bodo starši lahko vzeli urico ali dve zase, bo za najmlajše dodobra poskrbljeno, saj nadobudna animacijska ekipa že pridno snuje številne nepozabne dogodivščine, katerih navdih so zgodbe 1001 noči z Aladinom in njegovo čudežno svetilko ter princeso Jasmino na čelu,« je pojasnila sogovornica.

Na Čatežu prvič v mobilnih hiškah

Dobro zasedenost tako na Čatežu kot tudi na slovenski obali (Koper in Portorož) pričakujejo tudi v Termah Čatež. Trenutno imajo v adventnem času prostih še nekaj sob in apartmajev, medtem ko so kapacitete praktično polno zasedene na prehodu starega leta v novo. V zadnjih letih beležijo čedalje bolj kratkoročna povpraševanja in rezervacije v zadnjem hipu. Največ povpraševanja je po krajših (nekajdnevnih) paketih.

»Utrip najdaljše noči bodo v Termah Čatež doživeli predvsem gostje iz Italije, Hrvaške, Srbije in Slovenije, tako pari kot družine. Poleg gostov v hotelih in apartmajih bomo tudi letošnje božično-novoletne dneve gostili številne kampiste, ki bodo prišli z avtodomi. Novo leto bodo letos prvič pričakali tudi v mobilnih hiškah,« je pojasnila Nevenka Petan iz službe za odnose z javnostmi.

V najdaljši noči v letu bodo gostje Hotela Terme uživali v prijetnih glasbenih ritmih in številnih kulinaričnih dobrotah. »Za predjed bomo postregli z lososovim ragujem z vermotom in drobnjakom na širokih rezancih, piščančjim sotejem s sveže papriko in šampinjoni na posteljici testenin, klapavicami, ocvrtimi rakovimi kleščami. Nadaljevali bomo s telečjo ribico v porto omaki s panceto in zelenim poprom, žrebičkom iz zeliščnega vrelca, govejimi bržolcami v žametni omaki modre frankinje z brusnicami in šipkovim čipsom, hrustljavimi piščančjimi rezinami s sezamom, ribjimi špilcami z zelenjavo, pečenim krompirčkom z zeliščno začinko, kuskusom v rižoti z bučnimi semeni, kruhovo rulado s smetanovo zabelo, skutnim princesom s tapioko in soparjeno masleno zelenjavo. Sledile bodo izbrane čarobne sladke pregrehe s kavico. Po polnoči pa krepka golaževa juha in novoletne sarmice,« Petanova našteje praznične dobrote.

Prijetno vzdušje bodo pričarali tudi »dobri možje«, skupaj z zvrhanimi koši, in prav posebne praznične animacije. Te bodo zagotovo navduševale na drsališču, kjer se je zimsko veselje začelo že pretekli konec tedna. Vse do novega leta bodo čateški animatorji najmlajše goste zabavali s številnimi športnimi in drugimi aktivnosti: poslikavo majice, mini diskom, kuharskimi delavnicami, tekmovanjem v drsanju in iskanjem skritega zaklada. Za vse vedoželjne otroke je v centru Term Čatež postavljen tudi planetarij s številnimi poučnimi filmi in predstavami.

Romantično v Thermani Laško

Zadovoljni z rezervacijami so tudi v Thermani Laško. Med prazničnimi gosti bodo tako domači kot tuji gostje, prednjačijo Italijani, Avstrijci in Srbi. »V času božično-novoletnih praznikov prednjačijo družinske rezervacije programov Božična pravljica in Novoletni program,« najpriljubljenejše decembrske aranžmaje našteje Nina Pader Topole.

Silvestrovanje bo v Thermani Laško potekalo na treh lokacijah, poudarja sogovornica: »Za goste hotela ponujamo tematske zabave. Silvestrovanje v kongresnem centru hotela Thermana Park bo namenjeno hotelskim gostom, medtem ko bo silvestrovanje v kopalkah na bazenih Termalnega centra in v restavraciji hotela Zdravilišče Laško na razpolago tudi nehotelskim gostom. Letos je tematika na vseh lokacijah zelo zanimiva in primerna za vse generacije, na bazenih Termalnega centra pa še zlasti prilagojena družinam.«

Veliko povpraševanja in rezervacij za oba hotela beležijo tudi času božiča. Za družine, ki želijo počitek in manj gneče, priporočajo oddih med tednom. V času božično-novoletnih praznikov bodo hoteli polno zasedeni, kar se bo seveda poznalo tudi na kopališču. »Za prazničen december pripravljamo poseben animacijski program z raznovrstnimi družinskimi animacijami in gledališkimi predstavami, v zadnjem tednu decembra se bo animacija še dodatno okrepila,» zaupa sogovornica.

Thermana Laško ponuja bogato in pestro kulinariko. Ker je Laško mesto piva, so v kulinarično ponudbo seveda vključili tudi to cenjeno lokalno sestavino. Laško je tudi medena destinacija in med v Thermani ne vpeljujejo zgolj v medene velnes tretmaje, kot je na primer medena masaža, temveč tudi v kulinariko. V slast gredo medena pita in preostala kulinarična razvajanja, ki jih pripravljajo kuharski mojstri v ajurvedskem centru. V decembru je osvežen tudi romantični meni, ki je na voljo v a la carte restavraciji hotela Thermana Park.

Pestro in veselo v Hotelih Sava

»Glede na trenutne rezervacije pričakujemo, da bodo terme in zdravilišča v panonskem delu (Terme 3000 – Moravske Toplice, Zdravilišče Radenci, Terme Banovci, Terme Lendava) in na Štajerskem (Terme Ptuj) tudi v času božično-novoletnih praznikov dobro zasedene. Še zlasti v času novoletnih praznikov so naše hotelske kapacitete skoraj vedno popolnoma zasedene. Na vseh omenjenih lokacijah prevladujejo domači gostje in gostje z germanskih trgov, poleg tega pa bomo gostili tudi goste iz Italije, Češke, Hrvaške, Rusije in drugih evropskih držav. Ocenjujemo, da bomo zabeležili približno 52 odstotkov domačih gostov in 48 odstotkov tujih gostov,« je pojasnila vodja odnosov z javnostmi Zala Praprotnik.

Največ rezervacij tradicionalno beležijo v panonskem delu, in sicer v Termah 3000 – Moravske Toplice, porast pa beležijo tudi v Termah Ptuj, Zdravilišču Radenci in Termah Banovci. Silvestrovanja bodo pripravili pri vseh. V Sava Hotelih Bled v Grand Hotelu Toplice bodo gostje v novo leto vstopili s svečano silvestrsko večerjo v hotelski restavraciji tik ob jezeru. Za vrhunske kulinarične užitke bo poskrbel kuharski mojster Simon Bertoncelj, večkrat nagrajeni kuhar in član olimpijske kuharske reprezentance Slovenije. V Hotelu Golf bodo pripravili svečano bife večerjo, gostje bodo lahko zaplesali ob živi glasbi. V Hotelu Park bodo gostje v novo leto vstopili s postreženo svečano večerjo s sedmimi hodi in se vrteli v ritmih žive glasbe. Silvestrovanje za družine bo organizirano posebej, in sicer v Kavarni Park.

V Termah 3000 – Moravske Toplice bodo gala silvestrovanje pripravili v restavraciji hotela Livada Prestige, pester silvestrski paket pa vključuje tudi novoletni pozni zajtrk 1. januarja. Silvestrovo v restavraciji hotela Ajda bo gostom ponudilo all inclusive silvestrsko večerjo s hladno-toplim bifejem, okrepčilo po polnoči, izbrano pijačo in glasbeno spremljavo. Tudi silvestrski paket v hotelu Ajda vključuje novoletni pozni zajtrk 1. januarja prihodnje leto. Tisti, ki si želijo silvestrski večer preživeti nekoliko drugače, bodo lahko v novo leto vstopili v kopalkah ob bazenih v hotelu Ajda, kjer bo poskrbljeno tudi za hladno-tople mini prigrizke, okrepčilo po polnoči ter zabavni program z didžejem.

V Termah Ptuj bo gala silvestrovanje organizirano v restavraciji Grand Hotela Primus, v Zdravilišču Radenci pa bo obarvano z glasbenim programom in kulinaričnimi mojstrovinami kuharskega mojstra Boštjana Rožanca. Tudi v Zdravilišču Radenci bo mogoče v novo leto vstopiti v kopalkah in na bazenu. V Termah Lendava bodo v novo leto vstopili z gala all inclusive silvestrsko večerjo v hotelski restavraciji z vključeno izbrano pijačo in živo plesno glasbo, aperitivom ob sprejemu in kozarcem penine ob polnoči. Tudi v Termah Lendava bodo 1. januarja pripravili novoletni pozni zajtrk in novoletni ples z živo glasbo. Silvestrovanje v Termah Banovci bo v hotelski restavraciji s silvestrsko gala večerjo in glasbeno spremljavo. Svojo silvestrsko zabavo bodo imeli tudi otroci.

Izbira je torej tudi letos zelo pestra, a nekaj vseeno velja – ni pomembno, kje smo, najpomembnejše je, da se tam resnično dobro počutimo.