Manchester City tudi po 16 odigranih krogih angleškega prvenstva ostaja neporažen. Še več, z zmago proti najbližjemu zasledovalcu Manchestru Unitedu je svojo prednost še povečal, ta zdaj znaša 11 točk. »Ne vidim ekipe, ki bi lahko ujela City. Prav tako si težko predstavljam, da bi do konca sezone izgubili štiri ali pet tekem,« je prepričan nekdanji angleški reprezentant, danes pa strokovni komentator pri BBC Alan Shearer.

Že decembra izrečena napoved nekdanjega nogometaša bi se nemara zdela hrabra, če na njegovi strani ne bi bila tudi statistika. Meščani so namreč postali prvo moštvo v zgodovini angleškega prvenstva s 14 zaporednimi zmagami, prav tako pa so v 16 krogih osvojili že 46 točk. Toliko jih od ustanovitve premier lige leta 1992 ni zbral še nihče. »Ljudje so govorili, da v Angliji ni mogoče igrati tako, kot sem igral z Barcelono. A je in nam je to uspelo,« je po tekmi dejal trener Cityja Josep Guardiola. Za nameček so njegovi nogometaši tudi zavoljo visoke posesti prekinili 40 tekem trajajoč niz neporaženosti rdečih vragov na Old Traffordu. Domači so imeli namreč žogo v svojih nogah le 35 odstotkov igralnega časa, kar se jim je v prvenstvu pred domačimi navijači nazadnje primerilo v sezoni 2003/2004.

Dvoboj med kluboma je sicer dobil tudi tretji polčas, saj so si v lase skočili trener Uniteda Jose Mourinho in nekateri igralci Cityja. Kot trdijo angleški mediji, se je Portugalec na poti proti mešani coni ustavil pred gostujočo slačilnico, kar je ujezilo vratarja Edersona. S slednjim sta si izmenjala nekaj besed, nato naj bi nekdo proti nogometnemu strategu zalučal plastenko z mlekom, pri tem pa zadel člana njegovega trenerskega osebja. Čeprav so v taboru obeh ekip zatrdili, da v incidentu ni prišlo do nasilja, pa novinarjem ni ušlo, da je imel Guardiolov pomočnik Mikel Arteta ob odhodu s stadiona ureznino nad očesom.

Za nervozno reakcijo Mourinha po tekmi gre morda okriviti njegov negativen izkupiček proti Guardioli. V 20 medsebojnih obračunih je proti Kataloncu zmagal štirikrat, medtem ko ga je slednji premagal devetkrat. Več porazov 54-letniku ni zadal noben drug trener.