Po krajšem otipavanju so gostje v sinjemodri opravi prevzeli pobudo in obvladovali igro na sredini igrišča, toda do kakšnih izrazitejših priložnosti niso prišli vse do zadnjih minut polčasa. Leroy Sane je v 42. minuti globoko v kazenskem prostoru Uniteda prejel podajo in streljal močno v bližnji zgornji kot, toda David de Gea je bil dobro postavljen. Igralci Cityja so v naslednji minuti izvajali iz kota, pri čemer se je z nekaj sreče žoga odbila do kapetana Davida Silve, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti.

Že je kazalo, da bodo gostje na odmor odšli z minimalno prednostjo, a je le nekaj minut napadalne igre Uniteda prineslo izenačenje. Po nespretnosti obrambne dvojice Fabiana Delpha in Nicolasa Otamendija je pred Edersona Moraesa pridrvel Marcus Rashford in ga matiral z diagonalnim strelom v desni spodnji kot.

Atraktivno nadaljevanje

Trener rdečih vragov Jose Mourinho je očitno sprevidel, da bi lahko tekmo nadaljeval bolj napadalno, a še preden so si njegovi varovanci v drugem polčasu priigrali kakšno priložnost, je po izvedbi prostega strela Cityja ob izbijanju žoge nerodno posredoval napadalec Romelu Lukaku, zadel enega izmed svojih soigralcev, odbitek pa je za ponovno vodstvo v gol v 54. minuti atraktivno (2:1) pospravil Otamendi.

Do prve (pol)priložnosti za izenačenje so se domači dokopali šele 12 minut kasneje, ko je po podaji v prostor iz ugodnega položaja slabo meril Belgijec Lukaku. Le tri minute zatem bi se kmalu znova proslavil njegov rojak v dresu sinjemodrih Kevin De Bruyne, ki je po fantastičnem prodoru topovsko meril z levico, a je De Gea pokazal, zakaj sodi med najboljše vratarje na svetu.

Sledile so minute Uniteda, najprej je odlično obrambo Edersona izsilil današnji strelec zadetka Rashford, ki je pokazal, kako malo prostora pravzaprav potrebuje, da si pripravi priložnost. Rdeči vragi pa bodo gotovo najbolj obžalovali serijo priložnosti iz 84. minute, ko podaje pred gol znova ni znal izkoristiti Lukaku: Edersona je z le nekaj metrov zadel v glavo, do odbite žoge je nato prišel še njegov soigralec Juan Mata in znova nastreljal Cityjevega vratarja.

Gostje so do konca zajezili nalet rdečih in uspešno zadrževali žogo na nasprotnikovi polovici. Manchester City je po šestnajstih tekmah angleškega prvenstva še naprej neporažen in ima ob enem remiju že petnajst zmag. To pomeni, da ima pred prvim zasledovalcem, današnjim tekmecem, že 11 točk naskoka.

Manchester United 1:2 Manchester City