V osmini finala lige prvakov se obeta spektakularen dvoboj med evropskim prvakom Realom iz Madrida in zvezdniško zasedbo Paris Saint-Germaina. Skupna vrednost obeh kolektivov znaša 1,4 milijarde evrov. Med zanimivejšimi pari velja izpostaviti še obračuna Chelseaja in Barcelone ter Juventusa in Tottenhama. Ker bodo prve tekme šele čez dva meseca, je nemogoče napovedati, v kakšni formi bodo moštva. Zmagovalec bo znan 26. maja, ko bo veliki finale gostil Kijev.

Juventus – Tottenham: Tottenham je za »nagrado«, da je v skupinskem delu končal pred Realom, dobil zadnjega evropskega podprvaka iz Torina. Pozor – Juventus je v zadnjih petih poskusih na izpadanje proti angleškim moštvom vselej izpadel. Naš namig: v četrtfinale Tottenham.

Basel – Manchester City: Trener Cityja Josep Guardiola drvi k svojemu prvemu angleškemu naslovu, osmina finala lige prvakov pa zanj ne bi smela biti prezahteven zalogaj. Švicarji so izpolnili cilj že z uvrstitvijo v prvi del izločilnih bojev, čeprav so v zgodovini tekmovanja izgubili le štiri od štirinajstih tekem z Angleži. Naš namig: v četrtfinale Manchester City.

Porto – Liverpool: Liverpool na dosedanjih štirih evropskih preizkušnjah še ne pozna poraza proti Portu. Naš namig: v četrtfinale Liverpool.

Sevilla – Manchester United: Sevilla je zapadla v krizo, a ima dva meseca časa, da dvigne formo in se pripravi na ukane pretkanega trenerja Joseja Mourinha. Portugalec se je v trenerski karieri že osemkrat pomeril s Sevillo in sedemkrat zmagal, Andaluzijci pa so se v zadnjih treh letih vselej poslovili že v osmini finala. Naš namig: v četrtfinale Manchester United.

Real Madrid – Paris Saint Germain: Zvezdniška, a tudi precej samosvoja pariška ekipa bo z Neymarjem na čelu poskušala izločiti branilca evropskega naslova že v prvem krogu končnice. Trener PSG Unai Emery je presenetil z izjavo, da Real ni bil najzahtevnejši tekmec v posodah za žreb. Španec Emery na najvišji evropski ravni ne velja za zmagovalca. V pretekli sezoni je proti Barceloni zapravil prednost 4:0 s prve tekme, na stadionu Santiago Bernabeu pa na klopi treh moštev (Almeria, Valencia, Sevilla) sploh še ni zmagal. Na desetih tekmah je kar devetkrat izgubil. Cristiano Ronaldo v dresu Reala še ni zadel proti PSG. »To bi lahko bil tudi finalni dvoboj,« je po žrebu omenil direktor za odnose z javnostmi pri Realu Emilio Butragueño. Naš namig: v četrtfinale Real Madrid.

Šahtar Donjeck – Roma: Prvo tekmo bodo zaradi napetih političnih razmer v Ukrajini odigrali v Harkovu na severovzhodu države. Favorit je Roma, čeprav je Šahtar zmagal na zadnjih treh tekmah. Naš namig: v četrtfinale Roma.

Chelsea – Barcelona: Londonski trener Antoio Conte že pripravlja bunker za razpoloženi napad Barcelone. Lionel Messi se še na nobeni od osmih tekem proti Chelesaju ni vpisal med strelce, kar je njegov največji neslaven rekord v ligi prvakov. To bo že šesti dvoboj med Chelseajem in Barcelono na izločanje, le Real Madrid in Bayern sta se pomerila večkrat (osemkrat). Barcelona se je v izločilnem delu lige prvakov v zadnjem obdobju sedemkrat pomerila z angleškimi klubi in izpadla le proti Mourinhovemu Chelseaju v sezoni 2011/12. Londončane pred povratno tekmo v Kataloniji čakata še ligaška dvoboja s Cityjem in Unitedom. Naš namig: v četrtfinale Barcelona.

Bayern – Bešiktaš: Na Bavarskem so se oddahnili, saj je Bešiktaš nogometni palček v primerjavi z možnimi nasprotniki iz prvega bobna (Barcelona, City, United...). Bayern bo reševal nemško čast na mednarodnem prizorišču, saj je edini predstavnik države v izločilnem delu lige prvakov. Bavarci proti turškemu klubu še niso izgubili. Naš namig: v četrtfinale Bayern.