»Ko si ustvariš toliko priložnosti, pa se nobena ne konča v vratih tekmeca, moraš ohraniti mirno kri in čakati na trenutek sreče. A vseeno menim, da iz tekme v tekmo igramo boljše. Vsakič si ustvarimo več priložnosti,« je po zmagi – na vrhu zahodne konference ima St. Louis zmago več in točko več od drugouvrščenega Los Angelesa Anžeta Kopitarja – dejal Tarasenko.

Med strelce sta se pri četrti zaporedni zmagi vpisala še Brayden Schenn in Paul Stastny, Joel Edmundson pa je prispeval dve podaji. Hokejisti St. Louisa so premagali Buffalo še desetič na zadnjih 11 medsebojnih obračunih. Vratar Jake Allen je zbral 22 obramb.

Oba zadetka za Buffalo je dosegel Evan Rodrigues, ki je igral komaj svojo tretjo tekmo po premoru zaradi poškodbe. Vratar Robin Lehner je ubranil 42 strelov proti svojim vratom.

Podaljšek je odločil tudi tekmo med San Jose Sharks in gostujočo ekipo Minnesota Wild. Slednja je prišla do zmage s 4:3, potem ko je po 3:26 minute podaljšane igre za zmago zadel Nino Niederreiter. Chicago Blackhawks so pred domačimi navijači s 3:1 premagali Arizono.

Na tekmi Toronto Meaple Leafs – Edmonton Oilers je padel le en zadetek. Z 1:0 so zmagali gostitelji in to zahvaljujoč izvrstnemu vratarju Curtisu McElhinneyju. Rezervni vratar Toronta je šele petič stopil med vratnici to sezono, a je uspešno zaustavil kar 41 strelov. Edini gol je že v prvi minuti tekme dosegel Zach Hyman.

Kopitarja s kralji naslednja tekma čaka v torek, ko bo gostoval pri New Jersey Devils.