Tanner Pearson je v peti minuti podaljška v mrežo gostov pospravil lastni odbiti plošček, Kralji pa so tako vknjižili že osmo zaporedno zmago, kar je njihov najdaljši pozitivni niz v tej sezoni. Los Angeles so še naprej drugouvrščeno moštvo lige s 43 točkami, eno več ima Tampa, ki je tokrat doma prav tako po podaljšku premagala Winnipeg Jets s 4:3.

Carolina je sicer igrala dobro, močno pritiskala v prvi tretjini, a je Kralje reševal letos izjemni vratar Jonathan Quick (32 obramb). Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku, zadel pa je Toffoli, ki je bil le nekaj sekund pred tem zrušen na sredini igrišča, se pobral in pridrsal v položaj za zadetek. Tri minute kasneje sta igralca zamenjala vlogi in bilo je 2:0 za LA. V zadnji tretjini je prišlo do preobrata, domači so dosegli dva gola in izsilili podaljšek. Zadela sta Ellias Lindholm in Victor Rask.

»Mislim, da zmagujemo na različne načine. Nobena zmaga ni bila lahka, za vsako se borimo,« je po tekmi dejal Kopitar. Trener Caroline Bill Peters pa je bil zadovoljen, kako se je njegova ekipa vrnila v tekmo: »Fantje so igrali vse od prvega meta ploščka. Mislim, da smo bili dobri, mislim, da je ekipa pokazala veliko stvari, na katerih lahko v prihodnje gradimo in nadaljujemo sezono.«

Carolino, ki je izgubila na petih od zadnjih šest tekem, v noči na torek čaka gostovanje pri Anaheimu, Kralji pa začenjajo niz štirih gostovanj, prvo bo v noči na sredo v New Jerseyju.