Smučarji skakalci nimajo sreče z vremenom na četrti postaji svetovnega pokala v Titisee-Neustadtu v Nemčiji. Veter, ki je zelo spreminjal moč in smer, je odpihnil kvalifikacije za nedeljsko tekmo posameznikov. Izvedli jih bodo danes ob 14.30 namesto poskusne serije pred moštveno tekmo, ki se bo nato začela ob 16. uri. »Že v obeh serijah za trening so bile razmere zelo spremenljive, v kvalifikacijah pa se je veter še okrepil. Ker je predvsem z odskočne mize pihal v sunkih, je postajalo vse bolj nevarno, zato je bila odpoved edina pravilna odločitev. Vremenska napoved za celoten konec tedna ni obetavna, saj prihaja fronta s poslabšanjem,« je v telefonskem pogovoru pojasnil selektor slovenske reprezentance Goran Janus.

Trenerji so morali takoj po odpovedi kvalifikacij določiti štiri tekmovalce za današnjo ekipno tekmo. Za Slovenijo bodo nastopili Tilen Bartol, Peter Prevc, Anže Semenič in Jernej Damjan, medtem ko bosta v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo tekmovala še Timi Zajc in Anže Lanišek. »Četverico za ekipno tekmo sem določil na osnovi treninga v sredo v Planici. Tam smo imeli idealne razmere, saj so se tukaj v obeh serijah za trening preveč spreminjale, da bi imel pravo primerjavo in bi lahko naredil verodostojno oceno,« je pojasnil Janus. V prvi seriji za trening je bil najboljši Nemec Andreas Wellinger (133 metrov), v drugi pa Poljak Kamil Stoch (142,5 metra). Slovenci so v konkurenci 65 skakalcev skočili takole: Jernej Damjan 125 m/4. izid serije, 124,5/7., Tilen Bartol 123,5/11., 133/6., Anže Semenič 126,5/3., 117,5/34., Peter Prevc 116/12., 108,5/40., Timi Zajc 108/46., 203/58. in Anže Lanišek 100,5/50., 118,5/39. Kvalifikacijsko serijo so prekinili po osmih tekmovalcih.

Ker forma ni konkurenčna za tekme svetovnega pokala, v Planici pod vodstvom trenerja Janija Grilca vadijo trije slovenski asi: Robert Kranjec, Domen Prevc in Jurij Tepeš. »V Planici imajo odlične pogoje za trening. Kranjec je sam izrazil željo, da se umakne na trening. Glede na slabo vremensko napoved za Titisee-Neustadt in dejstvo, da je tukaj le ena tekma posameznikov, je bilo logično, da je ostal doma. Domna Prevca potrpežljivo čakam, da bo dvignil raven skokov, s katerimi bo konkurenčen za svetovni pokal. Zaradi viroze, za katero je zbolel kar dvakrat, je v zaostanku s treningi, zraven ima še maturo. Pri Domnu gre za tipično mladost,« je pojasnil Janus.