»Nedavno sem v Sarajevu naročil krompirjevo pito, v kateri je bila vegeta. Ni šlo za kak marginalen obrat na robu mesta, ampak za ugledno restavracijo. Vljudno sem vprašal gospo, ki zadevo vodi, zakaj je v piti vegeta, ona pa me je malodane začudeno pogledala oziroma rekla, da brez nje pač ne gre,« je povedal Davor Janjić, v Ljubljani živeči bosansko-hercegovski igralec.

Skrivnost v začimbah

Vegeta dandanes živi vsaj dvojno življenje. Nekaterim predstavlja najhujši kulinarični prekršek, drugi ne morejo brez nje. Tretji j

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.