Skupinski del letošnjega tekmovanja v ligi prvakov so zaznamovali angleški klubi. Vseh pet jih je iz skupine napredovalo v izločilne boje in zgolj londonski Chelsea ni bil zmagovalec skupine. Anglija je tako postala prva država, iz katere se je vseh pet klubov uvrstilo v del tekmovanja na izpadanje. Klubi iz premier lige so se veličastno vrnili na veliko prizorišče in ponovili dosežek pred desetimi leti, ko so bili prav tako štirje klubi zmagovalci v svojih skupinah. Pravo nasprotje so nemški klubi. Izmed štirih klubov iz bundeslige se je v izločilne boje uvrstil le Bayern in še to kot drugouvrščeno moštvo. To je najslabši nemški izkupiček v zadnjih desetih letih.

Čeprav je Cristiano Ronaldo na desetih tekmah španskega prvenstva dosegel le dva gola, je v ligi prvakov postavil nov strelski rekord. Postal je prvi igralec, ki je dosegel zadetek prav na vsaki izmed šestih tekem v skupinskem delu. Enak rekord je naskakoval tudi Brazilec Neymar v dresu PSG, a na zadnji tekmi mu ni uspelo zatresti mreže Bayerna.

Ronaldo je tako dosegel že 20. golgeterski rekord v ligi prvakov, za nameček je z 38 podajami še najboljši asistent v zgodovini tekmovanja. »Nov rekord je zame pomemben in sem ponosen nanj. Uživam v igranju v ligi prvakov in doseganju zadetkov. Trenutno je najpomembneje, da smo iz skupine napredovali v izločilne boje. Naš cilj je ponovna osvojitev lige prvakov in tega smo sposobni,« je povedal Cristiano Ronaldo, ki bo tekmovanje v ligi prvakov nadaljeval sredi februarja, torej ima Real Madrid dva meseca časa, da dvigne formo, saj v španskem prvenstvu ne blesti.

Žreb osmine finala lige prvakov bo v ponedeljek ob 12. uri v Nyonu, klubi pa bodo razdeljeni v dva bobna glede na uvrstitev v skupini. V prvem bobnu bodo zmagovalci skupin Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Bešiktaš in Tottenham, v drugem pa drugouvrščene ekipe Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Sevilla, Šahtjar Donjeck, Porto in Real Madrid. Omejitev pri žrebu je, da v osmini finala med seboj ne moreta igrati ekipi iz iste države, kar pomeni, da se Chelsea lahko pomeri le z Romo, Barcelono ali Bešiktašem.