»Emocije so prisotne. Sam ne moram dati veliko golov. To je posledica sodelovanja z ekipo, trenerjem, direktorjem in navijači. Tudi Jezus mi je pomagal, da lahko tukaj preživim. To mi veliko pomeni. Trener me je letos vprašal, če imam kakšen cilj. Dejal sem, da želim biti rekorder slovenske lige. Odgovoril je, da mi bo pomagal in se mu zahvaljujem,« je na druženju z novinarji po doseženem rekordu dejal nasmejani Brazilec, ki je v slovenskem prvenstvu dosegel že 131 golov.

Mariborčani so sicer tekmo po pričakovanju začeli napadalno, toda strela proti vratom Grege Sorčana niso videli. Gostujoči igralci so se sredi prvega polčasa otresli pritiska in na polovici v 25. minuti so zahtevali enajstmetrovko, saj so menili, da je Marko Šuler nepravilno ustavil Rifeta Kapića. Piščalka sodnika Nejca Kajtazovića je ostala nema.

V 31. minuti je Sorčan prvič posredoval, ko je po strelu Dareta Vršiča z 20 metrov žogo preusmeril v kot. V 40. minuti je Damjan Bohar zadel mrežo, toda pred strelom se je znašel v prepovedanem položaju. Minuto pozneje je Mitja Škarabot streljal z glavo, žoga pa je zletela tik mimo leve vratnice.

V 43. minuti so domači prišli do vodstva. Martin Milec je z desne strani poslal predložek, Bohar pa je z leve strani z močnim strelom meril natančno in žoga je v mrežo zletela med Sorčanom in desno vratnico.

V začetku drugega polčasa so Novogoričani presenetili domače in v 49. minuti izenačili. Kyrian Nwabueze je ušel obrambnim igralcem domačih, po desni strani stekel v kazenski prostor in sprožil strel. Žoga je Jasminu Handanoviću ušla izpod rok in se skotalila v mrežo. Prejeti gol je domače predramil in obramba gostov je bila večkrat na preizkušnji. Tavares je bil najbližje zadetku v 56. minuti, a mu je pred golom spodrsnilo.

Od 65. minute so imeli domači tudi številčno premoč, saj je Uroš Celcer po prekršku nad Milcem prejel drugi rumeni karton. V 76. minuti je Tavaresov strel končal tik mimo leve vratnice. Domači so okoli obrambe gostov ustvarili obroč in gledalci so v 88. minuti le dočakali Tavaresov gol. Milec je podal, Tavares pa je svoj rekordni zadetek dosegel s strelom z glavo.