Brazilski Gremio je zasluženo južnoameriški klubski nogometni prvak. Slavje je še toliko slajše, saj je v prestižnem sosedskem dvoboju  nadigral in premagal argentinski  Lanas. Gremio je bil za razred boljši v obeh tekmah. Potem ko je na prvi tekmi na domačem stadionu v Porto Alegreju zmagal z 1:0, je slavil tudi na povratnem dvoboju v Buenos Airesu z 2:1 pred 47.000 glasnimi navijači, med katerimi je bilo 5000 brazilskih. Zmagovalec finala je bil odločen že v prvem polčasu povratne tekme, ko so Brazilci povedli z zadetkoma Fernandinha (27. minuta) in Luana (42.), ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Častni gol za Argentince je dosegel 37-letni veteran Jose Sand iz enajstmetrovke (72.). »Praznovanje bo dolgo. Slavje bo trajalo vsaj do sobote, nedelje. Naši navijači si to zaslužijo,« je takoj po velikem uspehu Gremia napovedal vratar Marcelo Grohe. A naslov južnoameriškega prvaka je proslavljala le tista polovica prebivalcev Porta Alegreja, ki navija za Gremio. Njihov hud mestni tekmec je Internacional, ki sosedom zaradi rivalstva seveda ne privošči uspeha, ampak bi proslavljal morebitni poraz v finalu.

Lanus je prvič igral v finalu in vse podredil osvojitvi lovorike. Domače prvenstvo je povsem zanemaril, saj v njem zaseda šele 20. mesto. Gremio je v petem nastopu v finalu slavil tretjič, na novo osvojitev lovorike je čakal kar 22 let. Tekma je bila zgodovinska za 55-letnega trenerja Gremia Renata Gaucho, ki sliši tudi na drugo ime Renato Portallupi, saj je postal prvi Brazilec, ki je osvojil pokal libertadores kot igralec in trener. Kot igralec je postal prvak pred 34 leti, slovel je kot učinkovit napadalec, kot trener pa na klopi tega kluba sedi tretjič. Gremio je odigral pomembno vlogo v razvoju kapetana Maribora Marcosa Tavaresa, da je postal vrhunski nogometaš in z dobrimi igrami legenda kluba s Štajerske. Tavares se je največ nogometnega znanja, veščin in trikov naučil prav v rojstnem Porto Alegreju pri Greminu, za katerega je igral v starostnem obdobju od 13 do 19 let. V Gremio je pri 13 letih prestopil prav iz največjega mestnega tekmeca Internacionala.

Znani so vsi udeleženci svetovnega klubskega prvenstva od 6. do 16. decembra v Združenih arabskih emiratih. To so Real Madrid (Španija – evropski prvak), Gremio (Brazilija – južnoameriški prvak), Pachuca (Mehika – severno in srednjeameriški prvak), Auckland City (Nova Zelandija – oceanski prvak), Urawa Red Diamonds (Japonska – azijski prvak), Casablanca (Maroko – afriški prvak), Al Jazira (Združeni emirati – gostitelj). Turnir bo imel tudi slovenski pridih, saj za japonsko Urawo igra nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Zlatan Ljubijankić.