Ana Drev je na drugem veleslalomu sezone v Killingtonu potrdila napovedi glavnega trenerja Denisa Šteharnika, da je na treningih hitra. Najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih let je na vzhodu ZDA zasedla osmo mesto in se po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila velik del snežnih priprav, odlično vrnila na tekmovalno sceno. Tina Robnik je s 16. mestom potrdila, da deveto mesto z uvoda v Söldnu ni bilo naključno. Ekipni slovenski uspeh je s 27. mestom nadgradila Meta Hrovat, ki si nabira vse več izkušenj.

»Potrdila sem, da sem se v Söldnu odločila prav, ker sem tekmovala. V Avstriji sem prebila led, zato sem v Killingtonu lažje tekmovala. Konfiguracija terena mi zelo ustreza. Zelo sem zadovoljna, da sem na tekmo prenesla občutke s treninga. Priznam, da sem dosegla celo boljši rezultat, kot sem si ga želela,« priznava Ana Drev. »Po Söldnu sem si vzela nekaj dni premora, nato sem se povsem posvetila kondicijski vadbi. Bolečin v kolenu v zadnjih dneh nisem čutila, zato sem lahko odločnejše napadla,« pravi Ana Drev.

Šteharnik pohvalil delo z Žanom

Denis Šteharnik je bil zadovoljen z ekipnim uspehom, a ne navdušen: »Podrobnejša analiza je pokazala, da bi lahko od tekme iztržili precej več. Zadovoljen sem z nastopom Ane Drev. Z rezultatom je potrdila, da sta se s trenerjem Robertom Žanom po posebnem programu dobro pripravila na tekmo. Verjamem, da ji bo dal rezultat zagon, s katerim bo lahko še bolj napadla. Tina Robnik je smučala preveč zadržano, saj na treningih kaže boljšo pripravljenost. Meta Hrovat je sposobna boljših rezultatov, kljub napakam pa se suvereno uvršča med dobitnice točk. Več sem pričakoval od Ane Bucik, ki se ni znašla na ameriškem snegu.«

Vzdušje v Killingtonu je bilo oba dneva sijajno, 18.000 gledalcev na veleslalomski tekmi pa je pozdravilo odličen napad Mikaele Shiffrin, ki je v bližini obiskovala srednjo šolo. Američanko je ugnala le Viktoria Rebensburg, ki je po Söldnu dobila drugo preizkušnjo v tej sezoni. »Lepo je tekmovati pred tako bučno in srčno publiko. Nisem pričakovala, da bom zmagala tako gladko, saj sem na drugi progi v zgornjem delu naredila večjo napako, po kateri sem še bolj napadla,« pravi Viktoria Rebensburg. Drugič je bila tretja Italijanka Manuela Mölgg.

32. zmaga Mikaele Shiffrin

Potem ko so se slovenske alpske smučarke na prvih treh tekmah sezone po zaslugi Tine Robnik, Ane Bucik in Ane Drev vselej uvrstile med najboljšo deseterico, so bile manj uspešne na včerajšnjem slalomu. Ana Bucik je z visokim zaostankom zasedla 17. mesto, med dobitnice točk pa se je z 22. mestom uvrstila še Maruša Ferk. Meta Hrovat in Tina Robnik se nista uvrstili na drugo progo. Ana Bucik je po veleslalomskem nastopu na treningu slaloma grdo padla. Z glavo je treščila ob tla, tako da zdravstveno stanje najboljše slovenske slalomistke ni bilo najboljše.

Popoln slalomski napad je uprizorila Mikaela Shiffrin. Američanka je bila izjemno motivirana, da Petri Vlhovi sleče rdečo majico vodilne slalomistke, ki si jo je priborila z zmago na prvi tekmi v Leviju. Shiffrinova je z najboljšima časoma na obeh progah dosegla 32. zmago v svetovnem pokalu. Z njo je pred začetkom hitrih disciplin krepko v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. Petra Vlhova je v težkih vetrovnih razmerah zasedla drugo mesto, tretja pa je bila Avstrijka Bernadette Schild, ki je izkoristila napako Švicarke Wendy Holdener, druge slalomistke po prvi progi.