Če je na uvodnem slalomu sezone v Leviju Američanka, branilka skupne zmage, aktualna svetovna in olimpijska prvakinja v disciplini ter nosilka malega globusa, morala priznati premoč Vlhovi, je tokrat bila razred zase v obeh vožnjah. Po odstopu Švicarke Wendy Holdener, ki je bila druga na prvi progi, je tretje mesto pripadlo Avstrijki Bernadette Schild (+2,67), ki je bila tretja tudi v prvi vožnji.

Zelo dobro je v finalu smučala Vlhova, ki je napredovala na drugo stopničko..

V finalni vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Killingtonu v ameriški zvezni državi Vermont sta nastopili tudi dve slovenski tekmovalki. Maruša Ferk se je v drugo vožnjo prebila z 21. časom prve vožnje, Ana Bucik je vpisala 24. čas. Bucikova je v finalu napredovala in je tekmo končala na 17. mestu (+4,53). Ferkova pa je točke vpisala z 22. mestom. V finale se nista prebili Meta Hrovat in Tina Robnik.

Shiffrinova je po štirih tekmah na vrhu skupne razvrstitve s 305 točkami, na drugem mestu je Vlhova (221), Nemka Viktoria Rebensburg, zmagovalka obeh uvodnih veleslalomov, ki na slalomu ni vozila, je tretja (200). V točkah je pet Slovenk, Tina Robnik (17.), Ana Bucik (20.), Ana Drev (27.), Maruša Ferk (36.) in Meta Hrovat (54.).